ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΟΝΙΑΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ:

ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΤΑ ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΩΝΙΑΣ

Σε λίγες ωρες συνεδριάζει στην Βαρκελώνη η Βουλή όπου αναμένεται να υζητηθεί η πρόταση για ανεξαρτησία. Χιλιάδες βρίσκονται στους δρόμους.

Το δημοψήφισμα στην Καταλονία και το μαζικό κίνημα που έχει ξεχυθεί στους δρόμους παρά την βίαιη αστυνομική καταστολή και όλες τις απειλές (οικονομικές και πολιτικές) έχει δημιουργήσει πλήθος ερωτημάτων.

Έχουν το δικαίωμα οι Καταλανοί για αυτοδιάθεση;

Μπορούν οι Καταλανοί να κερδίσουν;

Χρειάζεται η αριστερά να υποστηρίξει τον αγώνα τους;

Πρώτη απάντηση σ'αυτά δόθηκε με το SI του 92% των Καταλανών και έπειτα με τις ογκώδεις διαδηλώσεις με αποκορύφωμα την απεργία στις 3 Οκτώβρη  που νέκρωσε την χώρα. Νεολαία, φοιτητές, εργάτες ακόμα και ηλικιωμένοι βγήκαν στους δρόμους διεκδικώντας την ανεξαρτησία τους.

Οργανώνουμε συζητήσεις για τους Αγώνες στην Καταλονία και δείχνουμε την αλληλεγγύη μας στους αγωνιστές εκεί, με ομιλητή τον Steve Cedar, από την ομάδα περιφρούρησης των εκλογικών τμημάτων του δημοψιφίσματος και το ''Ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και το Φασισμό'' Βαρκελώνης.

Στηβ Σεντάρ, Εκπρόσωπος της κίνησης Ενωμένοι ενάντια στο Φασισμό Καταλονίας UCFR. Υπεύθυνος επιτροπών περιφρούρησης των εκλογικών τμημάτων στην Βαρκελώνη την μέρα του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Καταλονίας.

Θα μας μεταφέρει τις συγκλονιστικές εικόνες από την εξέγερση του κόσμου ενάντια στο πραξικόπημα Ραχόι και το πώς το αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα έχει πετύχει να μπολιάσει την εργατική τάξη και τη νεολαία της Καταλονίας.

Ο Στηβ Σεντάρ θα βρίσκεται στην Αθήνα.

Την Πέμπτη 12 και την Παρασκευή 13 Οκτώβρη και θα περιοδεύσει στις σχολές για να μεταφέρει τα μηνύματα της Καταλονίας. 

 Συγκεκριμένα θα βρίσκεται:

Την Πέμπτη 12/10, 12μ, στο αίθριο της Φιλοσοφικής και 2.30μμ στο Πάντειο.

Την Παρασκευή 13/10, 12μ στη ΝΟΠΕ στο εσωτερικό αίθριο και 2.30μμ στο ΤΕΙ Αθήνας, στην αίθουσα προβολών της ΣΓΤΚΣ.

Το Σάββατο στις 14/10 στις 1μμ θα πάρει μέρος στην Διεθνή Συνάντηση της ΚΕΕΡΦΑ κατά του ρατσισμού και του φασισμού στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Ρούφ.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54