Στην Πάτρα οι Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες του 2019 - Η συνέντευξη του δήμαρχου Πάτρας Κώστα Πελετίδη (Vid) :

Στην Πάτρα θα διεξαχθούν οι Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες του 2019 καθώς η Διεθνής Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων, στη συνεδρίασή της στην Ταραγόνα της Ισπανίας, ενέκρινε την υποψηφιότητα της ελληνικής πόλης και την έχρισε διοργανώτρια των Αγώνων. 

Σε αυτή έδωσαν το «παρών» ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης και ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, Ανδρέας Αθανασόπουλος, με τον πρώτο να τονίζει απευθυνόμενος στα μέλη της Επιτροπής πως «η απόφαση να σας ζητήσουμε να εμπιστευθείτε στην πόλη μας, για να διοργανώσει τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες, είναι ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, του συνόλου των φορέων και κατοίκων της πόλης μας».

Παράλληλα, διαβεβαίωσε τα μέλη ότι «δεν θα σας διαψεύσουμε, εάν εγκρίνετε την ανάληψη της διοργάνωσης από την πόλη μας. Πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά τους αγώνες, θα γνωρίσετε μια πόλη φιλόξενη, ικανή να αναλάβει και να φέρει εις πέρας τέτοιου επιπέδου διοργανώσεις. Είμαστε βέβαιοι ότι μπορούμε να συμβάλουμε στην ανάπτυξη των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων και της συνεργασίας των λαών μας»
O δήμαρχος Πάτρας Κώστας Πελετίδης, για τη διεκδίκηση των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων του 2019 από την Πάτρα :




«Θέλουμε αυτή η νέα διεθνής αθλητική διοργάνωση να ενώσει τους λαούς της Μεσογείου. Να ενισχύσει τη φιλία και την ειρήνη σε μια περιοχή όπου εξελίσσονται πολεμικές συγκρούσεις και ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που προκαλούν δυστυχία και προσφυγιά» σημείωσε μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Πάτρας Κώστας Πελετίδης, για τη διεκδίκηση των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων του 2019 από την Πάτρα. 

Κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα, ο Κ. Πελετίδης στάθηκε στην ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα και στάθηκε στο γεγονός πως το περιεχόμενο αυτής της διοργάνωσης αφορά σε παράκτια αθλήματα που εμφανίζουν το συγκριτικό πλεονέκτημα της άθλησης στο φυσικό περιβάλλον και απαιτούν ελαφρές και χαμηλού κόστους κατασκευές και συμπλήρωσε πως «ως δήμος διεκδικούμε την ανάληψη των αγώνων γιατί το συνολικό κόστος της διοργάνωσης, θα καλυφθεί πλήρως από το αρμόδιο Υπουργείο όπως εγγράφως δεσμεύεται η κυβέρνηση».

Υπογράμμισε παράλληλα, ότι «η διοργάνωση των αγώνων συνεπάγεται και τη δημιουργία αντίστοιχων αθλητικών εγκαταστάσεων. Οι υποδομές θα παραμείνουν μετά τους αγώνες στην πόλη μας και θα αποδοθούν για ελεύθερη και δωρεάν χρήση στη νεολαία και τους αθλητικούς φορείς της περιοχής. Όσον αφορά το κόστος της λειτουργίας, της συντήρησης αλλά και για το απαραίτητο προσωπικό, ισχύει η γενική θέση που έχουμε διατυπώσει, αυτά να καλυφθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό και το αρμόδιο υπουργείο, με μόνιμο προσωπικό. Η πόλη μας διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά (ευρύ θαλάσσιο μέτωπο, μορφολογία ακτογραμμής, ανέμους, κλίμα, ιστορική παράδοση και σύγχρονη δυναμική στο Ναυταθλητισμό κ.ο.κ.), για τη διοργάνωση των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων. Η ανάληψη των αγώνων, μας δίνει τη δυνατότητα, πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά, να έχουμε ανάπτυξη των παράκτιου αθλητισμού, προς όφελος της νεολαίας μας».

Ο Κ. Πελετίδης, επεσήμανε ότι «στις σημερινές συνθήκες που η αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ του κεφαλαίου και των αστικών κυβερνήσεων κλιμακώνεται και ο λαός δοκιμάζεται από τις συνεχείς αξιολογήσεις και τα μνημόνια, ενώ τα ναρκωτικά και οι άλλες εξαρτήσεις πλασάρονται ως λύση στα αδιέξοδα της νεολαίας, η άσκηση στο φυσικό περιβάλλον ως υγιής και δημιουργική διέξοδος αποκτά ιδιαίτερη αξία. Θέλουμε να προβληθούν τα ιδανικά και οι αξίες του Αθλητισμού, του Πολιτισμού, της Ειρήνης, γιατί δυστυχώς αυτές οι αξίες έχουν υποχωρήσει διεθνώς και στη χώρα μας και κυριαρχεί η εμπορευματοποίηση και το κέρδος. Η βιομηχανία του θεάματος έχει μετατρέψει τους αθλητές σε "αναλώσιμους" συνδέοντας τη διάκριση με το κέρδος βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία τους, ακόμη και την ίδια τους τη ζωή».

Ανέφερε επίσης πως «η Δημοτική Αρχή στον αντίποδα της εμπορευματοποίησης, "των ευκαιριών" και των κερδών των λίγων, στηρίζει το δικαίωμα του λαού και της νεολαίας να αξιοποιεί τον ελεύθερο χρόνο για σωματική άσκηση και άθληση για όλους. Στηρίζει τη δωρεάν και ελεύθερη πρόσβαση τους αθλητικούς χώρους. Αγωνίζεται να κατασκευαστούν και να λειτουργήσουν δημόσιες αθλητικές υποδομές, με κρατική χρηματοδότηση, με μόνιμο επιστημονικό και εργατικό δυναμικό. Να καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες άθλησης στα σχολεία και στις γειτονιές», κατέληξε.





πηγή 902.gr







Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 13/10/2017 - 20:09