Στο 4ο Πρωτόκολλο της ERTopen με τον Γιώργο Φιλιππάκη την Παρασκευή 27 Οκτώβρη εκπομπή αφιέρωμα "Τα καίκια της διαφυγής στην Κατοχή"

Την Παρασκευή 27 Οκτώβρη 2017, 11 το πρωί με 13 μετά το μεσημέρι, παραμονή της Εθνικής Γιορτής στο 4ο Πρωτόκολλο με τον Γιώργο Φιλιππάκη μια επετειακή εκπομπή με βασικό και κύριο θέμα "Τα καίκια της διαφυγής στην Κατοχή ".

Πρόκειται για μικρά καίκια κατάλληλα διασκευασμένα με τα οποία άλλα μετέφεραν Έλληνες και αρκετές φορές Εγγλέζους είτε στη Μέση Ανατολή είτε στα Μικρασιατικά παράλια στην Τουρκία για να καταλήξουν όλοι κυρίως στην Αίγυπτο και να συνεχίσουν από εκεί τον αγώνα κατά του Φασισμού .

Προσκεκλημένοι
 θα είναι η κ. Ελένη Χούμα 91 χρόνων σήμερα σύζυγος του ιδιοκτήτη και καπετάνιου του καικιού Ευαγγελίστρια, του καπετάν Μιλτιάδη Χούμα ο οποίος με το καίκη του είχε ενταχθεί σε Αγγλική οργάνωση και έκανε δεκάδες δρομολόγια σε όλο το Αιγαίο μεταφέροντας Έλληνες και ξένους από και προς την Ελλάδα ή την Μέση Ανατολή.

Θα είναι η συγγραφέας του βιβλίου, Άγριες  Θάλασσες κ.Τέσυ Μπάιλα η οποία έχει κάνει μια εξαιρετική δουλειά περιγράφοντας με κάθε λεπτομέρεια τη δράση του καικιού και του καπετάνιου του ένα βιβλίο που εκδόθηκε από τις "Eκδόσεις Ψυχογιός".

Θα είναι ο τραγουδιστής κ. Τάκης Κωνσταντακόπουλος που έχει γράψει κιαι τραγουδήσει για το καίκι "Ευαγγελίστρια" καθώς και ο κ.Γιάννης Χούμας, γιός του Καπετάν Μιλτιάδη και της Ελένης Χούμα που θα είναι μαζί μας .


Συντονιστείτε στο ελεύθερο ραδιόφωνο της ΕΡΤopen, διαδικτυακά σε ολόκληρο τον κόσμο στην ιστοσελίδα www.ertopen.com/radio ή στο www.live24.gr
Το πρόγραμμά αναμεταδίδεται από τον ραδιοφωνικό σταθμό του σωματείου Εργαζομένων Αλουμινίου στους 97,3 στη Βοιωτία, τη Φωκίδα, και την Βόρεια Πελοπόννησο.
Από τον ραδιοφωνικό σταθμό του Εργατικού Κέντρου της Εύβοιας στους 96,5
Στα Χανιά στους 1134 χιλιόκυκλους στα μεσαία καθώς και από διάφορους άλλους σταθμούς στην Ελλάδα.

Για τη συμμετοχή σας! Μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα 210 6002909-10 ή να στείλετε αποστολή SMS γράφοντας: 
1Π(κενό) και μετά το ΜΗΝΥΜΑ στο 54045
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54