Ευθύνη της Ανεξάρτητης Αρχής η μετάδοση ή όχι, των δηλώσεων της Χρυσής Αυγής

Αναδημοσίευση
από typologies:

Παραμένει το κενό της δημοσίευσης ή όχι των τοποθετήσεων της Χρυσής Αυγής, ενός κόμματος που χαιρετά ναζιστικά, φωτογραφίζεται με σβάστικες και την ίδια ώρα τα μέλη του δικάζονται με βαρύτατες κατηγορίες.

Στην παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου η μετάδοση δήλωση στελέχους (με τατουάζ σβάστικα) προκάλεσε αγανάκτηση.
Ήταν όμως δήλωση που έγινε σε ζωντανή μετάδοση- μετά την παρέλαση για τη νίκη επί του Φασισμού, στην οποία εκπροσωπήθηκε και το κόμμα που λατρεύει Χίτλερ(!)- με τις τοποθετήσεις των υπολοίπων κομμάτων.

Επί του ζητήματος της Χρυσής Αυγής και του λόγου που εκφέρει ως σήμερα υπάρχει η εξής αντιμετώπιση:

-Η σθεναρή στάση της ΠΟΣΠΕΡΤ, η οποία επί των προγραμματισμένων ομιλιών της ΧΑ, προκηρύσσει στάσεις εργασίας και έχει αντιμετωπίσει επί του θέματος, με επιτυχία τη μήνυση του νεοναζιστικού μορφώματος.

-Η απόφαση του ΕΣΡ που επιρρίπτει την ευθύνη της μετάδοσης ή όχι των σχετικών ομιλιών, στα ίδια τα Μέσα, χωρίς να λαμβάνει το ίδιο θετική ή αρνητική θέση.

-Το Κανάλι της Βουλής, το οποίο είναι η έκφραση του ίδιου του θεσμού της Δημοκρατίας, μεταδίδει χωρίς διακοπή, τα λεγόμενα των βουλευτών της ΧΑ.

-Οι ιδιωτικοί σταθμοί, ανάλογα με την περίσταση και τα δικά τους συμφέροντα, μεταδίδουν δηλώσεις και δημόσιες τοποθετήσεις των βουλευτών της ΧΑ, στην περίπτωση που κάνουν κριτική στην κυβέρνηση.

Το ΕΣΡ και ο πολιτικός κόσμος, πρέπει να τοποθετηθούν και να πάρουν μια σοβαρή απόφαση και αναλόγως τα Μέσα να πράξουν.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54