Μόλις το 39,2% των αιτήσεων φοιτητών για μετεγγραφή ικανοποιήθηκε

Ελάχιστες σε σχέση με τις ανάγκες είναι και φέτος οι μετεγγραφές φοιτητών και σπουδαστών, τη στιγμή που υψώνονται όλο και περισσότερα εμπόδια στην προσπάθεια των γονατισμένων λαϊκών οικογενειών να σπουδάσουν τα παιδιά τους. Όπως προκύπτει από τη χτεσινή ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των μετεγγραφών με τα κριτήρια του υπουργείου, μόλις το 39,2% των αιτήσεων φοιτητών για μετεγγραφή τελικά ικανοποιούνται. Δηλαδή, δεν παίρνουν μετεγγραφή ούτε οι μισοί από όσους τη ζητούν!

Γίνεται εύκολα κατανοητό ότι με την έλλειψη φοιτητικών εστιών και τη συνολικότερη υποβάθμιση της φοιτητικής μέριμνας, το νέο τσεκούρωμα των μετεγγραφών είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει χιλιάδες φοιτητές εκτός σχολών, σε εγκατάλειψη των σπουδών πριν καν τις αρχίσουν, αφού δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν στο κόστος τους. Μάλιστα, για άλλη μια φορά δεν καταφέρνουν να πάρουν μετεγγραφή φοιτητές που συγκεντρώνουν 4 και 5 μόρια, που σημαίνει ότι ανταποκρίνονται σε πολλά από τα αυστηρά κριτήρια που θέτει το υπουργείο (χαμηλό εισόδημα, πολυτεκνία, τριτεκνία, αναπηρίες κ.ο.κ.).

Χαρακτηριστικό στοιχείο της δυσκολίας που αντιμετωπίζουν οι λαϊκές οικογένειες είναι και το ότι οι αιτήσεις φέτος ήταν αυξημένες σε σχέση με πέρυσι, και παρ' όλα αυτά ικανοποιήθηκε μικρότερο ποσοστό.

Συνολικά υποβλήθηκαν 14.251 αιτήσεις, από τις οποίες έγιναν δεκτές και εξετάστηκαν οι 13.921 (οι υπόλοιπες 330 αιτήσεις υποβλήθηκαν από μη δικαιούχους μετεγγραφής, σύμφωνα με το υπουργείο). Από αυτούς τους χιλιάδες φοιτητές που ζητούν να σπουδάσουν κοντά στον τόπο κατοικίας τους, μετεγγραφή παίρνουν τελικά μόλις 5.463 φοιτητές.

Όπως ενημερώνει το υπουργείο Παιδείας, ενστάσεις θα υποβάλλονται μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής από σήμερα Τρίτη 31 Οκτώβρη έως και τη Δευτέρα 6 Νοέμβρη 2017.




Πηγή 902.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54