Τα μνημόνια και οι περικοπές πνίγουν τις εργατογειτονιές - Ανοιχτή σύσκεψη την Κυριακή 19 Νοέμβρη στις 6μμ στο Δημαρχείο Ελευσίνας

Τα μνημόνια και οι περικοπές πνίγουν τις εργατογειτονιές


Ανοιχτή σύσκεψη

Κυριακή 19 Νοέμβρη στις 6μμ στο Δημαρχείο Ελευσίνας



Οι 16 νεκροί και οι πολλοί ακόμη αγνοούμενοι στην Μάντρα, τη Μαγούλα, τη Νέα Πέραµο είναι η πιο τρανταχτή απόδειξη του τι σημαίνουν μνηµόνια και περικοπές για την εργατική τάξη και τις εργατογειτονιές. Τα «έντονα καιρικά φαινόμενα» δεν είναι παρά αποτέλεσμα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας στη γη, στην ατμόσφαιρα, στις ζωές των εκατομμυρίων εργατών και εργατριών πάνω στον πλανήτη. Δεν είναι η μοναδική αιτία.

Το ότι αυτά τα φαινόμενα καταστρέφουν τις εργατογειτονιές της δυτικής Αθήνας και όχι το Κολωνάκι και την Εκάλη είναι αποτέλεσμα των περικοπών, των μνημονίων, της διάλυσης των κοινωνικών υπηρεσιών και των ιδιωτικοποιήσεων. Η πυροσβεστική έστειλε µόνο 50 οχήματα, οι δυτικές συνοικίες έχουν µόνο δυο νοσοκομεία, το ένα απ’ αυτά, το Θριάσιο, που λειτουργεί µε μεγάλες ελλείψεις, είχε τεράστιες δυσκολίες να αντιμετωπίσει τις «έκτακτες συνθήκες».

Οι εργαζόμενοι στην ΕΥΔΑΠ και στη ΔΕΗ παλεύουν για να βοηθήσουν τον κόσμο που χτυπήθηκε, αλλά οι υπηρεσίες και των δύο έχουν διαλυθεί λόγω ιδιωτικοποίησης και περικοπών. Στον προϋπολογισμό για το 2018 δίνουν 6 δισεκατομμύρια για τόκους στους τραπεζίτες και ένα δις ψίχουλα σε 3 εκατομμύρια συνταξιούχους και φτωχούς.

Να μην αφήσουμε τις εργατογειτονιές στο έλεος της λιτότητας των περικοπών και των ιδιωτικοποιήσεων. Γι’ αυτό τον λόγο παίρνουμε την πρωτοβουλία για μια ανοιχτή σύσκεψη την Κυριακή 19 Νοέμβρη στις 6 μμ στο Δημαρχείο της Ελευσίνας, για να οργανώσουμε την αντίστασή μας:

Ενάντια στον προϋπολογισμό λιτότητας. Λεφτά για τις εργατικές ανάγκες και όχι στους τραπεζίτες. Για μαζικές προσλήψεις σε υγεία, στα σχολεία, στους δήμους, και σε όλες τις κοινωνικές υπηρεσίες.

Ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις των ΔΕΚΟ για να βάλουμε φρένο στα κέρδη των αρπακτικών της αγοράς, στην ιδιωτικοποίηση του νερού, της ΔΕΗ, των τρένων και των δημόσιων συγκοινωνιών.



Συντονισμός εναντία στα μνημόνια

Συντονιστικό νοσοκομείων

ΚΕΕΡΦΑ  (Κίνηση Ενωμένοι ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή)

Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας  «η Ενότητα»

Ένωση Μεταναστών Εργατών
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54