Ο αστυνομικός που χτύπησε στη διάρκεια των κινητοποιήσεων κατά του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος (28-29 Ιουνίου 2011) το γραμματέα του ΜΕΤΑ και τότε αντιπρόεδρο της ΠΟΕ-ΟΤΑ Γιώργο Χαρίση. Το όνομά του δε βρίσκεται ανάμεσα στους 18 κατηγορούμενους ΜΑΤατζήδες,

Δευτέρα 20/11: Συνεχίζεται η δίκη των 18 ΜΑΤατζήδων που μακέλευσαν διαδηλωτές και πολίτες τον Ιούνιο 2011

Επαναλαμβάνεται τη Δευτέρα 20 Νοέμβρη η δίκη των 18 ανδρών των ΜΑΤ και της ομάδας ΔΕΛΤΑ, που κυριολεκτικά μακέλευσαν διαδηλωτές και πολίτες, το διήμερο 28-29 Ιουνίου 2011, κατά τη διάρκεια της 48ωρης απεργίας των συνδικάτων κατά του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος. Η δίκη θα γίνει, στις 9.30πμ., στο κτήριο 13 των Δικαστηρίων της οδού Ευελπίδων. Μεταξύ των ατόμων που χτύπησαν, ο γραμματέας του ΜΕΤΑ Γιώργος Χαρίσης και ο επικεφαλής των δυνάμεων του ΜΕΤΑ στο δημόσιο τομέα Γρηγόρης Καλομοίρης, καθώς και το μέλος του ΜΕΤΑ  Λευτέρης Πανάρετος.



Όπως αναφέρει στο κατηγορητήριό της η εισαγγελέας Πρωτοδικών Ευθυμία Βερροιώτου, μεταξύ των πολλών εκτρόπων και βιαιοτήτων,οι αστυνομικές δυνάμεις (σ.σ.: που δεν έχουν αλλάξει τακτική ούτε και σήμερα, παρά την… αριστερή κυβέρνηση τις οποίες χρησιμοποιεί με τον ίδιο τρόπο κατά των εργαζομένων και πολιτών, όπως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, και είναι πολλά τα παραδείγματα):

Από τις ωμότητες των αστυνομικών, δεν ξέφυγε και ο επικεφαλής των δυνάμεων του ΜΕΤΑ στο Δημόσιο, Γρηγόρης Καλομοίρης

«Κατέστησαν με πρόθεση πλήθος κόσμου αβοήθητο και εκτεθειμένο σε άμεσο κίνδυνο ζωής και υγείας που περιήλθε σε ολική ή μερική αδυναμία, εξαιτίας της δικής τους υπαιτιότητας. Παρ’ ότι είχαν ιδιαίτερη νομική υποχρέωση να βοηθήσουν και συγκεκριμένα ως κρατικές αρχές αρμόδιες για την προστασία του πολίτη και τη δημόσια ασφάλεια και υγεία, παρέλειψαν με πρόθεση να βοηθήσουν τους τραυματισθέντες πολίτες κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης – συγκέντρωσης στο κέντρο της Αθήνας, που περιήλθαν σε αυτή την κατάσταση (τραυματισμό) από υπαίτια συμπεριφορά των υφισταμένων τους (χρήση χημικών και ασφυξιογόνων και ρίψη χειροβομβίδων κρότου λάμψης, καθώς και χρήση κλομπ).

xarisis-travmatias
Ο γραμματέας του ΜΕΤΑ, Γιώργος Χαρίσης, μετά τον τραυματισμό του
»

Ειδικότερα παρέλειψαν με πρόθεση να βοηθήσουν τους τραυματισθέντες διαδηλωτές Γ. Χαρίση, Π. Βαϊνά και Θ. Μουστάκα-Βρετό, εγκαταλείποντάς τους αβοήθητους στον τόπο των επεισοδίων και παρεμποδίζοντας επί πολλή ώρα την είσοδο των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ, προκειμένου να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες, καίτοι γνώριζαν ότι οι τελευταίοι είχαν τραυματιστεί από υπαίτια συμπεριφορά των υφισταμένων τους αστυνομικών, θέτοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο σε κίνδυνο τη ζωή και την υγεία τους».

Να σημειωθεί ότι συνήγοροι υπεράσπισης, από πλευράς μετά, είναι η τέως πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου και το επιτελείο της.

mat-xtipimata

Περισσότερα για την υπόθεση, το κατηγορητήριο και για τους τραυματισμένους πολίτες και διαδηλωτές, μεταξύ των οποίων και τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής του ΜΕΤΑ, Γιώργος Χαρίσης και Γρηγόρης Καλομοίρης, εδώ.
πηγή ergasianet
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54