Πίνακας από τον εξπρεσιονιστή και γεννημένο στο Εκουαδόρ, ζωγράφο Oswaldo Guayasamín

ΜΕΤΑ: Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες συναδέλφους της «Καρυπίδης»

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει και η προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων θα πέσει στο κενό

Το ΜΕΤΑ καταγγέλλει την τρομοκρατία που έχει εξαπολύσει η εργοδοσία της «Market In», που γίνεται με την ένοχη ανοχή και σιωπή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εναντίον των εργαζομένων που αγωνίζονται για το δικαιώματά τους και την επιστροφή στη δουλειά τους.

Καταγγέλλει τα «καινά δαιμόνια» που εισάγει πλέον η κυβέρνηση, με τα πρωτοφανή φαινόμενα ανθρωποκυνηγητού των εργαζόμενων, την καταστολή των κινητοποιήσεων και τις συλλήψεις τους, πέραν των χώρων εργασίας, και μέσα στα σπίτια των εργαζομένων.

Είναι ο «προάγγελος» όλων όσα σκοπεύει να εφαρμόσει στη χώρα μας, για να ισοπεδώσει κάθε εναπομείναν εργασιακό δικαίωμα, για να «εξαλείψει» κάθε φωνή αντίστασης μέσω της αλλαγής του συνδικαλιστικού νόμου και το χτύπημα που ετοιμάζει κατά του δικαιώματος στην απεργία.

Απαιτεί την απελευθέρωση των εργαζομένων, να δικαιωθεί ο πολύμηνος αγώνας των εργαζόμενων στην «Καρυπίδης», να δοθούν τα δεδουλευμένα τους και να κατοχυρωθεί το δικαίωμά τους στη μόνιμη και σταθερή εργασία.

Καλεί τους εργαζομένους, τα εργατικά κέντρα, τα νομαρχιακά τμήματα, τα πρωτοβάθμια σωματεία, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, σε συντονισμένη δράση για να μην περάσουν τέτοιες πρακτικές, που γυρίζουν τη χώρα και τον κόσμο της εργασίας σε «μελανές σελίδες» της ιστορίας του εργατικού κινήματος, τα καλεί σε ταξική αντεπίθεση για να μην περάσουν τα μέτρα της γ’ αξιολόγησης, μεταξύ αυτών και η αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου.

Τέλος, καλεί τους εργαζομένους και τα σωματεία της περιοχής των Ιωαννίνων να δώσουν δυναμικό «παρών» στη συγκέντρωση αλληλεγγύης, που διοργανώνεται έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Ιωαννίνων, στις 12μ., απαιτώντας την αθώωση και δικαίωση των διωκόμενων συναδέλφων.

Η κρατική και εργοδοτική τρομοκρατία δεν θα περάσει!
Άμεση απελευθέρωση και δικαίωση των εργαζομένων
Να σταματήσει η ποινικοποίηση
Πηγή ergasianet.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 27/11/2017 - 10:16