Κινητοποίηση του σωματείου εργαζομένων νοσοκομείου Ευαγγελισμός για τα δικαιώματα των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις την Τρίτη 12 Δεκέμβρη στη Βουλή

Σε κινητοποίηση τηνΤρίτη 12 Δεκέμβρηστη Βουλή, στις 4 μ.μ. (με προσυγκέντρωση στις 3 μ.μ. στο ΤΕΠ του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός») θα προχωρήσουν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, ανεξαρτήτως εργασιακής σχέσης, διεκδικώντας: Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με αξιοπρεπείς μισθούς και πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά κι επιστημονικά δικαιώματα. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Να πληρωθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα χωρίς καμία εξαίρεση.

Η κινητοποίηση γίνεται για τους εργαζόμενους με ελαστικές εργασιακές σχέσεις (επικουρικούς όλων των ειδικοτήτων, συμβασιούχους ΟΑΕΔ, ΚΕΕΛΠΝΟ, εργολαβικούς ή πρώην εργολαβικούς με συμβάσεις έργου ή ορισμένου χρόνου) από τα νοσοκομεία, ΠΕΔΥ και προνοιακά ιδρύματα της Αττικής. 

Το ΣΕΝΕ καλεί τα ΔΣ των Σωματείων και τις Γενικές Συνελεύσεις να στηρίξουν και να συμμετέχουν στην κινητοποίηση της Τρίτης. Στόχος είναι η συγκεκριμένη κινητοποίηση να αποτελέσει ακόμη ένα βήμα και για τη μαζική συμμετοχή των υγειονομικών στην πανελλαδική απεργία στις 14/12.

Όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου: «Οι συνάδελφοι αυτοί δεν σταμάτησαν στιγμή να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις δημόσιες μονάδες Υγείας και Πρόνοιας, με αυταπάρνηση! Οι υπηρεσίες αυτές είναι άκρως αναγκαίες, υποχρεωτικές και διαρκείς για να λειτουργούν οι χώροι αυτοί σε μόνιμη βάση και με ασφάλεια. Άρα, μόνιμη πρέπει να είναι και η εργασιακή τους σχέση.

Με εργαζόμενους - λάστιχο δεν γίνεται δημόσια και δωρεάν Υγεία - Πρόνοια!

Απαιτούμε:

  • Έξω οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία!Καμία απόλυση -μονιμοποίηση των συναδέλφων εργολαβικών, επικουρικών, συμβασιούχων ΟΑΕΔ ΚΕΕΛΠΝΟ κλπ.- μαζικές προσλήψειςμόνιμουπροσωπικού όλων των ειδικοτήτων με βάση τις σημερινές ανάγκες.

  • Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλουςμε πλήρη εργασιακά, μισθολογικά, ασφαλιστικά και επιστημονικά δικαιώματα.

  • Καμία ανοχή στην απλήρωτη δουλειά - να πληρωθούν εδώ και τώρα όλα τα δεδουλευμένα.

  • Νομοθετική ρύθμιση για την απρόσκοπτη πληρωμή κάθε μήνα.

Η απόφαση για την κινητοποίηση ελήφθη μετά από:

  • Τη σύσκεψη που οργάνωσε το Σωματείο μας (20/11) ειδικά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι επικουρικοί και συμβασιούχοι του ΟΑΕΔ,

  • Από τις κινητοποιήσεις στο υπουργείο Υγείας στις 23 και 29/11 για τους ίδιους λόγους και την παράσταση διαμαρτυρίας (4/12) μαζί με τους απολυμένους συναδέλφους επικουρικούς από τα στρατιωτικά νοσοκομεία,

  • Από τη δυναμική σύσκεψη (4/12) σωματείων και δεκάδων συναδέλφων μας επικουρικών και συμβασιούχων του ΟΑΕΔ -από 20 και πλέον νοσοκομεία και προνοιακά ιδρύματα- στον "Ευαγγελισμό" με πρωτοβουλία του σωματείου μας, στην οποία αποφασίστηκε η κλιμάκωση της δράσης μας.

Από την ίδια την πείρα μας έχει αποδειχτεί ότι οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις που διευρύνονται και τείνουν να κυριαρχήσουν στους χώρους της Υγείας και της Πρόνοιας, είναι ΟΜΗΡΙΑ κι ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ για τους ίδιους τους εργαζόμενους, αλλά και πλήγμα στη λειτουργία των νοσοκομείων και στα δικαιώματα των ασθενών.

Τονίζουμε ότι οι απαντήσεις που ως τώρα έχουν δοθεί από τους αρμόδιους υπουργούς είναι αρνητικές για τη μονιμοποίηση και αόριστες όσον αφορά στην πληρωμή των δεδουλευμένων. Παράλληλα, συνεχίζονται οι απολύσεις επικουρικών υγειονομικών στα στρατιωτικά νοσοκομεία παρά τη δέσμευση (για παράταση των συμβάσεων) που έδωσε η πολιτική ηγεσία των υπουργείων Υγείας και Άμυνας».
πηγή 902.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 10/12/2017 - 14:08