Ανακοίνωση Ενεργών Ανέργων για τον Προϋπολογισμό και την Απεργία 14/12

Ανακοίνωση Ενεργών Ανέργων
γΓα τον ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ και ΦΤΩΧΕΙΑΣ του 2018
Οι ΑΝΕΡΓΟΙ/ΕΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΗΧΗΡΟ ΠΑΡΟΝ στην ΑΠΕΡΓΙΑ 14/12


Ο προϋπολογισμός του 2018 και τα νέα προκλητικά πλεονάσματα που αυτός προβλέπει αποτελούν την συνέχεια της σκληρής αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και όλου του καθεστώτος επιτροπείας της ΕΕ και του ΔΝΤ, σε βάρος των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των ανέργων.
Όσο και αν προσπαθεί η κυβέρνηση να παρουσιάσει την πολιτική της «κοινωνική», στην πραγματικότητα συνεχίζει την φτωχοποίηση, την εξαθλίωση των λαϊκών στρωμάτων. Ας δούμε όμως πιο συγκεκριμένα τι προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός για τους άνεργους και τους ΟΑΕΔ.

Για το 2018,η κυβέρνηση προϋπολογίζει πλεόνασμα 585 εκατ.ευρώ ενώ στους ανέργους προβλέπεται να καταλήξει μόνο το 33% των εσόδων του ΟΑΕΔ, δηλαδή 986 εκατ.ευρώ όταν τα συνολικά έσοδα του είναι 2.993 δις. Να σημειωθεί πως τα έσοδα του ΟΑΕΔ προέρχονται κατά βάση από τις εισφορές που πληρώνουν οι εργαζόμενοι από τους ήδη πετσοκομμένους μισθούς τους.
Τα χρήματα λοιπόν από τις εισφορές των εργαζομένων δεν γυρνάνε πίσω σε αυτούς με την μορφή επιδόματος ανεργίας αλλά γίνονται «πλεονάσματα» για να πανηγυρίζει η κυβέρνηση όταν μάλιστα μόνο το 10% των ανέργων επιδοτείται από τον ΟΑΕΔ.

Παράλληλα τα χρήματα για τα «προγράμματα απασχόλησης» που επί της ουσίας ανακυκλώνουν την ανεργία για μερικούς μόνο χιλιάδες ανέργους, αυξάνονται από 350 εκατ. σε 450 εκατ.ευρώ.
Τα ποσά  αυτά αντί να δοθούν για την επιδότηση των ανέργων, δίνονται στην εργοδοσία προκειμένου να συνεχίσει να εκμεταλλεύεται τους εργαζομένους νόμιμα πλέον.Αντί να υπάρξουν μαζικές προσλήψεις τη στιγμή που υπάρχουν τόσες κοινωνικές ανάγκες, διαιωνίζεται ο φαύλος κύκλος των 8μήνων και μετά πέταγμα πάλι στην ανεργία και την ανέχεια!

Οι άνεργοι δεν είμαστε επαίτες!
Ούτε παραιτούμαστε από το αναφαίρετο δικαίωμά μας σε μια αξιοβίωτη ζωή, με αξιοπρεπή εργασία. Δε θα μείνουμε στην απομόνωση, στο περιθώριο που θέλουν να μας πετάξουν.

Στο Δήμο Ζωγράφου μέσα σε 5 μήνες έχουμε 2 νεκρούς 8μηνίτες.
Δεν θα πληρώσουμε με την ζωή μας την κρίση τους! Απαιτούμε τώρα κατάλληλη εκπαίδευση, μέτρα προστασίας κι υγιεινής, ανθρώπινα ωράρια.

Οργανωνόμαστε! Αγωνιζόμαστε αποφασιστικά! Μαζί με όλους τους εργαζομένους!

Στην απεργία 14/12 οι άνεργοι θα δώσουμε δυνατό παρόν. Να μην αφήσουμε να είναι ένα ακόμα πυροτέχνημα.
Τα μέτρα που ετοιμάζονται να περάσουν σφίγγουν ακόμα πιο πολύ τη θηλιά στο λαιμό μας: με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ανοίγουν το δρόμο για να δώσουν τα σπίτια μας βορά στα νύχια των τραπεζιτών και των μεγαλοεργολάβων. Με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και το ξεπούλημα των λιγνιτικών μονάδων η τιμή του ρεύματος θα εκτοξευθεί.
Πως θα ζήσουμε εμείς που δεν έχουμε ούτε ένα στοιχειώδες εισόδημα;
Με τις μεταρρυθμίσεις στο συνδικαλιστικό νόμο, βάζουν εμπόδια στη συνδικαλιστική οργάνωση, ώστε να μη μπορούμε να ενωνόμαστε, να διεκδικούμε, να απεργούμε!

Να πάρουμε την υπόθεση της οργάνωσης των αγώνων στα χέρια μας!

 

Διεκδικούμε ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ:

ΜΕΤΡΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ, δωρεάν ολοκληρωμένη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, υπολογισμός του χρόνου εργασίας στα συντάξιμα χρόνια, επίδομα για όλους χωρίς προϋποθέσεις.

ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, με αξιοπρεπή μισθό και δικαιώματα. Άνοιγμα νέων θέσεων εργασίας. Κατάργηση των προγραμμάτων ανακύκλωσης της ανεργίας.

ΌΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΑΓΑΘΩΝ. Ειδική μέριμνα για ρεύμα, νερό, θέρμανση στα σπίτια των ανέργων.

ΚΑΜΙΑ ΛΑΪΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ!

Όλοι/ες στην πανεργατική απεργία στις 14/2.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11/12/2017 - 13:06