ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ: ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργοθεραπευτών:

Δικαίωση του αγώνα μας η απόφαση του υπουργείου


Οι δημόσιες, καίριες, συνεχείς και ουσιαστικές παρεμβάσεις του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργοθεραπευτών, με τη συνδρομή όλης της κοινότητας των Εργοθεραπευτών και των φοιτητών Εργοθεραπείας, απέδωσαν καρπούς. Οι όποιες προσπάθειες από ορισμένους κύκλους να μην δικαιωθούν τα δίκαια αιτήματά μας έπεσαν στο κενό,χάρη στη σοβαρή στάση του κλάδου μας, του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργοθεραπευτών, την αγωνιστικότητα και τη σωστή κοινοποίηση των σοβαρών επιχειρημάτων για το αδιέξοδο και επιζήμιο αυτής της προσπάθειας, δηλαδή, της κατάργησης του δημόσιου τμήματος προπτυχιακών σπουδών Εργοθεραπείας.

Τελικά επικράτησε η λογική στην πρόταση του Υπουργείου Παιδείας που αφορά στην ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο, προβλέπει ότι το Τμήμα Εργοθεραπείας παραμένει αυτοτελές!
Ήδη τις πρώτες ημέρες του νέου έτους, στις 4 Ιανουαρίου, ολοκληρώνεται η διαβούλευση για το νομοσχέδιο που αφορά στην ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και μέχρι το τέλος του μήνα, αναμένεται η ψήφισή του από τη Βουλή. Η ηγεσία του υπουργείου κατανόησε και αποδέχθηκε πλήρως τις θέσεις μας, στις οποίες πρέπει να προσθέσουμε και την μεγάλη συνδρομή της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας κοινότητας των Εργοθεραπευτών. Το πρώτο ουσιαστικό βήμα, προς την σωστή και θετική κατεύθυνση έγινε, αναφορικά με την πραγματική αναβάθμιση και το αισιόδοξο μέλλον της Εργοθεραπείας. Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, οφείλει να συνεχίσει σε αυτόν τον δρόμο και στα επόμενα στάδια της διαδικασίας, έως ότου λάβει την οριστική μορφή το νέο Πανεπιστημιακό τμήμα Εργοθεραπείας.

“Σε αυτή την πορεία, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργοθεραπευτών, θα βρίσκεται αρωγός και για την επίτευξη του στόχου”, δήλωσε η πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Εργοθεραπείας κ. Κ. Κεραμιώτου, ενώ ο γραμματέας του Συλλόγου κ. Π. Μπούρος, τόνισε ότι “είμαστε ανά πάσα στιγμή στη διάθεση τόσο του υπουργείου, όσο και των εμπλεκόμενων φορέων, να συνεισφέρουμε με τις εμπειρίες μας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα”!

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54