Το ΠΑΜΕ καλεί σε απεργία τη μέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου και σε συγκεντρώσεις τη μέρα κατάθεσης

Σε απεργία και σε συγκεντρώσεις καλεί το ΠΑΜΕ τη μέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου

Με αποφάσεις για αγωνιστικές πρωτοβουλίες και απεργία τη μέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Σωματεία ετοιμάζονται να «υποδεχτούν» στο δρόμο το νέο αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο για το κλείσιμο της τρίτης «αξιολόγησης», στα «προαπαιτούμενα» της οποίας, μαζί με άλλα αντιλαϊκά μέτρα, περιλαμβάνεται και η επίθεση στο απεργιακό δικαίωμα.

«Κάτω τα ξερά σας από την απεργία», τονίζει το ΠΑΜΕ και καλεί τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα τους να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Να ενισχύσουν τον αγώνα, τη δράση και τις πρωτοβουλίες στους κλάδους και τους χώρους δουλειάς. Να ενισχύσουν τις μαζικές διαδικασίες, τις Γενικές τους Συνελεύσεις, τις συσκέψεις, τις συγκεντρώσεις. «Κάθε εργοστάσιο και τόπος δουλειάς, κάθε λαϊκή γειτονιά να γίνει πυρήνας δράσης και αντίστασης, ώστε όχι μόνο να μην περάσουν οι νέες ανατροπές, αλλά και με την πάλη μας οι προηγούμενες να καταργηθούν». Μετά την απόρριψη της πρότασής του για 24ωρη πανεργατική πανελλαδική απεργία από τις δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, το ΠΑΜΕ έχει καλέσει τις Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα και τα Σωματεία να κάνουν δική τους υπόθεση την οργάνωση της αγωνιστικής απάντησης των εργαζομένων.

Σε συνεδρίαση της Εκτελεστικής του Γραμματείας, με θέμα την προετοιμασία των κινητοποιήσεων, τις απεργιακές αποφάσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων και τις πρωτοβουλίες που σχεδιάζουν, το ΠΑΜΕ αποφάσισε να καλέσει σε συγκεντρώσεις τη μέρα κατάθεσης του πολυνομοσχεδίου. Στην κατεύθυνση αυτή, συγκεντρώσεις θα γίνουν στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Ήδη, αποφάσεις για κινητοποίηση τη μέρα που η κυβέρνηση θα καταθέσει στη Βουλή το νομοσχέδιο έχουν πάρει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου.

Απεργιακές αποφάσεις

Αποφάσεις απεργίας έχουν πάρει:

Η Ομοσπονδία Οικοδόμων, η Ομοσπονδία Εργαζομένων σε Γάλα - Τρόφιμα - Ποτά, η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο, η Ομοσπονδία Εργαζομένων σε Κλωστοϋφαντουργία - Ιματισμό και Δέρμα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών, η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου - Χάρτου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Υπ. Γεωργίας (ΠΟΣΕΥΓ), η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Επίσης, το Εργατικό Κέντρο Λαμίας, το Εργατικό Κέντρο Νάουσας, το Εργατικό Κέντρο Άρτας, το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου, το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας, τοΕργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς - Ιθάκης, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, το Εργατικό Κέντρο Νομού Θεσπρωτίας, το Εργατικό Κέντρο Σάμου.

Επίσης, τοΣυνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού και Δέρματος Ν. Αττικής, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Ανατολικής Αττικής «Ο Σωκράτης», το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων ν. Αττικής, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Ν. Αττικής, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, το Συνδικάτο Μετάλλου και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Αττικής, το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Αττικής, το Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου, το Σωματείο Εργαζομένων ΕΒΓΑ, η ΠΕΜΕΝ, το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ηλιούπολης.

Επίσης, το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Δήμων Βόρειας Εύβοιας, το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας, το Συνδικάτο Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Κ. Μακεδονίας, το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Νομών Άρτας - Πρέβεζας, το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηρακλείου, το Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Λάρισας, το Σωματείο Ψύξης Διαλογής Νάουσας, το Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Ηρακλείου,  το Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Ιωαννίνων, το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης, το Συνδικάτο Τροφίμων - Ποτών Εύβοιας – Βοιωτίας, το Συνδικάτο Τροφίμων Ποτών ν. Τρικάλων, το Σωματείο Εργαζομένων Tasty, το Σωματείο Εργαζομένων ΦΑΓΕ, το Συνδικάτο Γάλακτος – Τροφίμων - Ποτών ν. Αργολίδας, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Σάμου, ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού ΕΜΠ, ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Πρέβεζας.

Το Σωματείο Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) και ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Λευκάδας καλούν σε 4ωρη στάση εργασίας τη μέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου.

Κάλεσμα για λήψη απεργιακών αποφάσεων απευθύνει στις Ομοσπονδίες και τα σωματεία του Δημοσίου η «Δημοσιοϋπαλληλική Αγωνιστική Συσπείρωση»(ΔΑΣ). Η πλειοψηφία της διοίκησης ΑΔΕΔΥ - ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚ, ΕΑΚ (ΣΥΡΙΖΑ) και «Δημοσιοϋπαλληλική Ανατροπή»  αποφάσισε να κηρύξει στάση εργασίας και όχι απεργία. Συντασσόμενη με το μαύρο μέτωπο κεφαλαίου - ΕΕ - κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων, η πλειοψηφία αυτή απέρριψε δύο φορές την πρόταση της ΔΑΣ για 24ωρη απεργία. Η στάση εργασίας θα είναι τρίωρης διάρκειας (από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου).







Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54