Κινητοποίηση των εργαζομένων «Καρυπίδη» στα Δικαστήρια Βόλου στις 12/11 και ώρα 9πμ.

Σε συγκέντρωση στα Δικαστήρια του Βόλου, την Παρασκευή 12 Γενάρη, στις 9 το πρωί, καλεί το Πανελλαδικό Σωματείο Εργαζομένων «Καρυπίδη»
(πρώην «Αρβανιτίδης») καθώς εκείνη την ημέρα αναμένεται να εκδικαστεί η εξ αναβολής αγωγή των εργαζομένων του σουπερμάρκετ στον Αλμυρό (τώρα «Market In»), οι οποίοι διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους και τις θέσεις εργασίας τους με όλα τα δικαιώματα.

«Πριν ξεκινήσουν τα απλήρωτα, όλοι μας είχαμε συμβάσεις με βάση τα χρόνια που δουλεύαμε. Στη συνέχεια, αρκετοί δεχτήκαμε μειώσεις «για να μην απολυθεί κανείς, για να μην κλείσει η επιχείρηση». Όταν ξεκίνησαν τα απλήρωτα κάναμε υπομονή «για το καλό της επιχείρησης, για να μην κλείσει και χάσουμε τις δουλειές μας».Για αρκετούς μήνες ήμασταν σε αμηχανία, ο καθένας προσπαθούσε να τα βγάλει πέρα μόνος του, δεν οργανωθήκαμε άμεσα για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας, «για να μην κάνουμε κακό στο όνομα του μαγαζιού», ακόμη και όταν τα περισσότερα ράφια ήταν άδεια! Ποιο το αποτέλεσμα; Τα καταστήματα έκλεισαν, ανεξάρτητα από τη στάση μας, εμείς μείναμε κυριολεκτικά στο δρόμο. Τον ένα χρόνο που είναι κλειστά τα σούπερ μάρκετ, δεν πήραμε ποτέ τα δεδουλευμένα μας, ούτε μέρος αυτών ούτε καν απολυθήκαμε! Τα περισσότερα σούπερ μάρκετ ήδη μεταβιβάστηκαν σε άλλες εταιρείες σούπερ μάρκετ («Market In», ΑΒ και αλλού), χωρίς τους εργαζόμενους των αντίστοιχων καταστημάτων.Τα τέσσερα καταστήματα του Νομού Μαγνησίας στη «MarketIn«»,σημειώνει το Σωματείο και προσθέτει:

«Σήμερα διεκδικούμε το αυτονόητο! Το κατάστημα του Αλμυρού έχει ανοίξει από τη Μεγάλη Εβδομάδα του 2016 χωρίς εμάς μέσα γιατί δεν υποκύψαμε στους εκβιασμούς των Καρυπίδη και Ράμμου να τους χαρίσουμε τα κεκτημένα δικαιώματά μας καθώς και τα δεδουλευμένα μας. Διεκδικούμε να συνεχίσουμε να δουλεύουμε στο κατάστημα που δουλεύαμε τόσα χρόνια, στο κατάστημα που εμείς το φτιάξαμε, εμείς το δουλεύαμε, εμείς το κάναμε «φιλέτο» στις ορέξεις των εργοδοτών. Είμαστε αποφασισμένοι να πάρουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα, αξιοποιώντας κάθε δυνατή μορφή πάλης, μαζί με το σωματείο μας, ώστε να επιστρέψουμε στη δουλειά μας με όλα μας τα δικαιώματα και έχοντας εξοφληθεί έως το τελευταίο ευρώ. Μαζί με τους ήδη προσληφθέντες συναδέλφους (παλιούς και νέους) να απαιτήσουμε για συμβάσεις αορίστου χρόνου, μισθούς και δικαιώματα στο ύψος των αναγκών μας, να μην απολυθεί κανείς».

«Καλούμε όλους τους συναδέλφους να στηρίξετε τον αγώνα μας με οποιονδήποτε τρόπο, με τη φυσική σας παρουσία την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου στα Δικαστήρια του Βόλου όπου θα εκδικαστεί η εξ αναβολής με υπαιτιότητα του Καρυπίδη αγωγή μας για τα χρήματα που μας οφείλονται καθώς και για τις θέσεις εργασίας μας με όλα μας τα δικαιώματα (ΠΔ 178/2002), αλλά κύρια βγάζοντας συμπεράσματα για το δικό σας χώρο δουλειάς. Σας καλούμε να μη σκύβετε το κεφάλι, να μην κάνετε υπομονή για το συμφέρον άλλων, να σκεφτείτε τις δικές ζωές και οικογένειες. Ο αγώνας μας είναι και δικός σας αγώνας! Η πείρα μας λέει ότι όσο επιτρέπουμε στην εργοδοσία να κάνει κάτι, αργά ή γρήγορα αυτό γενικεύεται και αλλού», καταλήγει.

Να σημειωθεί πως τα σουπερμάρκετ «Καρυπίδης» απασχολούσαν σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα πάνω από 1.400 εργαζόμενους. Σήμερα, οι εργαζόμενοι είναι από τον προηγούμενο Οκτώβρη σε επίσχεση, πολλοί από το Μάη του 2016, όντας ήδη τότε τέσσερις και πάνω μήνες απλήρωτοι. Στα Ιωάννινα, μάλιστα, η νυν εργοδότριά τους εταιρεία, τα «Market In» δε δίστασαν να ποινικοποιήσουν τους αγώνες των εργαζομένων, τους οποίους συνέλαβε η αστυνομία μέσα στα σπίτια τους, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως την ημέρα της γενικής πανεργατικής απεργίας, στις 14 Δεκέμβρη 2017, έβαλε μπράβους και φασίστες να… φυλούν το κατάστημά της, σε μια προσπάθεια να εμποδίσει την απεργιακή περιφρούρηση των εργαζομένων και να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54