Κυριακή 21 Γενάρη: Συνεδρίαση Γενικού Συμβουλίου ΜΕΤΑ | Αθήνα, Καρόλου 24 και ώρες 10πμ.-2.30μμ.

Σε μια κρίσιμη φάση για το εργατικό – συνδικαλιστικό κίνημα, τόσο με το χτύπημα στην απεργία (λόγω του νόμου με τα προαπαιτούμενα της γ’ αξιολόγησης, Ν.4512/2018 – ΦΕΚ 5Α/2018) όσο και με τη νέα ηγεσία της ΑΔΕΔΥ, που βαδίζει στα χνάρια της ΓΣΕΕ και του εργοδοτικού συνδικαλισμού, συνεδριάζει την Κυριακή 21 Γενάρη 2018, και από 10πμ.-2.30μμ., στα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ (3ος όροφος,Καρόλου 24, πλ. Καραϊσκάκη), το Γενικό Συμβούλιο του ΜΕΤΑ, μεδιευρυμένη σύνθεση.

Ο γραμματέας του ΜΕΤΑ Γιώργος Χαρίσης, στην εισήγησή του, αναμένεται να αναφερθεί στα βασικά χαρακτηριστικά των αγώνων της προηγούμενης περιόδου, να υπογραμμίσει εκ νέου την ανάγκη για ένταση της δουλειάς από Σωματεία, παρατάξεις και συνδικαλιστές στους κλάδους, στους χώρους δουλειάς και στις επιχειρήσεις, μιας και οι περικοπές, οι απολύσεις, η επέκταση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, η εντατικοποίηση της εργασίας και η μη τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία καθώς και η απλήρωτη θα οξυνθούν ακόμη περισσότερο πλέον.

Μεταξύ άλλων, αναμένεται να υπογραμμίσει τόσο την αρνητική στάση του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, όσον αφορά στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και των Σωματείων στην προσπάθεια για ενωτικό, παλλαϊκό και πανεργατικό μέτωπο κατά της γ’ αξιολόγησης, αλλά και την τακτική του ΠΑΜΕ.

Στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται να σημειώσει μεταξύ άλλων:

1. Την πρόταση του ΜΕΤΑ σε ΑΔΕΔΥ, Εργατικά Κέντρα Αθήνας και Πειραιά και ΟΙΥΕ να πάρουν πρωτοβουλία και να καλέσουν τις άλλες Ομοσπονδίες και Σωματεία, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, σε συντονισμένη δράση και και προκήρυξη Γενικής Πανελλαδικής Πανεργατικής Απεργίας, με στόχο να μην περάσουν τα μέτρα της γ’ αξιολόγησης. Μια στρατηγική τακτική, δηλαδή, που θα δοκίμαζε και την παράκαμψη της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας της ΓΣΕΕ, με όρους κινήματος, που θα μπορούσε να ανοίξει ένα διαφορετικό ορίζοντα στους αγώνες του εργατικού – συνδικαλιστικού κινήματος.

2. Να στηλιτεύσει το συμβιβαστικό εργοδοτικό και φιλοκυβερνητικό ρόλο της πλειοψηφίας στην ηγεσία των συνδικάτων, αλλά και το συμπληρωματικό σ’ αυτές τις δυνάμεις ρόλο κάποιων που καπηλεύονται τον τίτλο του, χωρίς να έχουν καμιά σχέση μαζί του, όπως γίνεται στη ΓΣΕΕ, το ΕΚΑ και το ΕΚΠ.

Τέλος, ο γραμματέας του ΜΕΤΑ αναμένεται να αναφερθεί στο πλαίσιο διεκδικήσεων την επόμενη περίοδο. Μεταξύ αυτών:

  • η ακύρωση στην πράξη των κωλυμάτων που τίθενται στο δικαίωμα της απεργίας με την πρόσφατη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου της γ’ αξιολόγησης,

  • ο συντονισμός των συνδικαλιστικών οργανώσεων των οργανισμών που ιδιωτικοποιούνται και σύνδεση με τα λαϊκά στρώματα που πλήττονται από την ιδιωτικοποίησή τους,

  • οι αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις,

  • η επαναφορά των ΣΣΕ, της υποχρεωτικότητας και της επεκτασιμότητάς τους, καθώς και του θεσμού της διαιτησίας,

  • η υπεράσπιση της Κυριακής – Αργίας,

  • η υπεράσπιση των δημόσιων κοινών αγαθών (παιδεία, υγεία, πρόνοια, κοινωνική ασφάλιση, ρεύμα, νερό κτλ.),

  • η υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας από την έφοδο των «αρπαχτικών» και της κυβέρνησης

  • η συμβολή στους αγώνες του λαού μας ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και των Βαλκανίων και στην ανάπτυξη ενός αντιπολεμικού-φιλειρηνικού κινήματος

  • η επαγρύπνηση και πάλη των εργαζομένων ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54