Δηλώσεις Γραμματέα του Π.Σ. της ΛΑΕ μετά την υποβολή μηνυτήριας αναφοράς «περί τελέσεως κακουργηματικών πράξεων για τη διενέργεια των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών της 24ης Ιανουαρίου»

Δηλώσεις Γραμματέα του Π.Σ. της ΛΑΕ μετά την υποβολή μηνυτήριας αναφοράς «περί τελέσεως κακουργηματικών πράξεων για τη διενέργεια των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών της 24ης Ιανουαρίου»

«Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί που έγιναν την Τετάρτη (24/1) είναι διάτρητοι ούτως ή άλλως και διενεργήθηκαν εκτός τυπικής και ουσιαστικής νομιμότητας»

Ο Γραμματέας του Πολιτικού Συμβουλίου της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, δήλωσε ότι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί που έγιναν την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018, είναι διάτρητοι ούτως ή άλλως και διενεργήθηκαν εκτός τυπικής και ουσιαστικής νομιμότητας, μετά την υποβολή μηνυτήριας αναφοράς «περί τελέσεως κακουργηματικών πράξεων για τη διενέργεια των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών της 24ης Ιανουαρίου».
Τη μηνυτήρια αναφορά υπέβαλαν ο Παν. Λαφαζάνης και τα στελέχη της ΛΑΕ,
Δημητρης Στρατούλης, Δέσποινα Σπανού και Μάνια Μπαρσέφσκι, καθώς και ο Αναστ. Καραγεώργος (εκπρόσωπος της Κίνησης ΑΛ.ΑΝΥ.Α. - Αλληλεγγύη, Ανυπακοή, Ανατροπή) στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, στις 12.30 μ.μ., την Πέμπτη (25/1).


Σύμφωνα με το περιεχόμενο της μηνυτήριας αναφοράς, οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου: α) χωρίς να έχει προηγηθεί η δημοσίευση εφαρμοστικών υπουργικών αποφάσεων για τις προδιαγραφές (τεχνικές και νομικές) της ηλεκτρονικής πλατφόρμας διενέργειας πλειστηριασμών και β) χωρίς να έχουν υπογραφεί νόμιμα οι απαιτούμενες συμβάσεις μεταξύ των συμβολαιογραφικών συλλόγων και των εταιριών πληροφορικής που έχουν αντικείμενο την οργάνωση και διαχείριση της σχετικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Από την πλευρά του, o δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω και στέλεχος της ΛΑΕ, ΣαράντοςΘεοδωρόπουλος, τόνισε ότι «με τη μηνυτήρια αναφορά επισημαίνεται ότι είναι αμφίβολο εάν έχουν εκδοθεί οι εφαρμοστικές υπουργικές αποφάσεις που σχετίζονται με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, καθώς και αν έχουν υπογραφεί συννόμως οι συμβάσεις μεταξύ των συμβολαιογραφικών συλλόγων και των εταιρειών που διαχειρίζονται την ηλεκτρονική πλατφόρμα πλειστηριασμών. Στην περίπτωση αυτή υπάρχει υπόνοια τελέσεως σοβαρών αξιόποινων πράξεων».

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54