Στην εκπομπή "Στη δουλειά και στον Αγώνα" στο ραδιόφωνο της ΕΡΤopen με τον Γιώργη Χρήστου, το Σάββατο 10 Φλεβάρη στις 12: H δίκη των αγωνιζόμενων καθαριστριών

Αυτό το Σάββατο 10 Φλεβάρη 2018, και ώρα 12 με 1 το μεσημέρι στην εκπομπή «Στη δουλειά & στον αγώνα», που μεταδίδεται από το ραδιόφωνο της ΕΡΤopen, εξετάζει… τη δίκη των αγωνιζόμενων καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ, Ευαγγελίας Αλεξάκη και Βάσως Γκόβα, που σύρονται στο εδώλιο του κατηγορουμένου από τις δυνάμεις καταστολής που ευθύνονταν για την άγρια κακοποίηση δεκάδων καθαριστριών και αλληλέγγυων στον εμβληματικό αγώνα ενάντια στις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις που επέβαλε η τρόικα και η τότε μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου.

Καλεσμένες στο στούντιο, η Ευαγγελία Αλεξάκη και η Φρόσω Σκλαβάκη, από το ΔΣ του Συλλόγου Εφοριακών & Κυκλάδων, αλληλέγγυα, που από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο πλευρό των καθαριστριών και έζησε μαζί τους τον αγώνα τους για την επιστροφή στη δουλειά, τον αγώνα τους για σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους τους εργαζομένους.

Η δίκη των αγωνιζόμενων καθαριστριών, που διώκονται για… 18 παραβάσεις του Ποινικού Κώδικα, θα γίνει τη Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2018, στις 9 π.μ., στο Η’ Πλημμελειοδικείο Αθηνών (πρώην Σχολή Ευελπίδων).

Να σημειωθεί πως στην εκπομπή, θα παρέμβει τηλεφωνικά, για τις απολύσεις «στο Κόκκινο» και την 48ωρη απεργία που πραγματοποιούν εκεί μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου, η εκπρόσωπος των εργαζομένων Μπούλικα Μιχαλοπούλου, μιλώντας για τα δικά τους προβλήματα.

Συντονιστείτε στο ελεύθερο ραδιόφωνο της ΕΡΤopen διαδικτυακά σε ολόκληρο τον κόσμο στην ιστοσελίδα της www.ertopen.com/radio ή στο www.live24.gr
Το πρόγραμμά αναμεταδίδεται από τον ραδιοφωνικό σταθμό του σωματείου Εργαζομένων Αλουμινίου στους 97,3 στη Βοιωτία, τη Φωκίδα, και την Βόρεια Πελοπόννησο.
Από τον ραδιοφωνικό σταθμό του Εργατικού Κέντρου της Εύβοιας στους 96,5
Στα Χανιά στους 1134 χιλιόκυκλους στα μεσαία καθώς και από διάφορους άλλους σταθμούς στην Ελλάδα.

Για τη συμμετοχή σας! Μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα 210 6002909-10 ή να στείλετε αποστολή SMS γράφοντας: 
1Π(κενό) και μετά το ΜΗΝΥΜΑ στο 54045


Καλή ακρόαση!
















Η Ευαγγελία Αλεξάκη και η Βάσω Γκόβα (κέντρο), με αλληλέγγυους και συναδέλφους/-ισσές τους, κατά την ημέρα της εκδίκασης της δίκης του αστυνομικού των ΥΜΕΤ που τις χτύπησε, στις 25 Γενάρη 2017.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54