Η ΛΑΕ τιμά την επέτειο των 75 ετών από την ίδρυση της ΕΠΟΝ

Η ΛΑΕ τιμά την επέτειο των 75 ετών από την ίδρυση της ΕΠΟΝ

Η Λαϊκή Ενότητα τιμώντας την επέτειο των 75 ετών από την ίδρυση της ΕΠΟΝ (23 Φεβρουαρίου 1943) και τους μεγάλους αγώνες που έγιναν στο πλαίσιο της εθνικής αντίστασης, θεωρεί ότι οι αγώνες για την εθνική ανεξαρτησία είναι πιο επίκαιροι από ποτέ.

Η ΕΠΟΝ είχε αγωνιστεί για την εθνική απελευθέρωση, την εξόντωση του φασισμού, την αποκατάσταση της λαϊκής κυριαρχίας, την καταπολέμηση των ιμπεριαλιστικών πολέμων και την κατοχύρωση της ειρήνης. Για την υπεράσπιση των οικονομικών, πολιτικών, πολιτιστικών και μορφωτικών δικαιωμάτων της νέα γενιάς.

Οι αγώνες της ΕΠΟΝ έχουν μείνει ανεξίτηλα χαραγμένοι στην μνήμη του ελληνικού λαού και υπήρξαν καθοριστικοί για την ιστορία του.

Σήμερα που η χώρα μας βρίσκεται κάτω από την «μπότα» των μνημονίων, που η εθνική ανεξαρτησία δεν υπάρχει, που οι νέοι αναγκάζονται να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό αναζητώντας μία θέση εργασίας και δικαίωμα στην ζωή, οι διακηρύξεις και τα ιδεώδη της ΕΠΟΝ είναι πιο επίκαιρα από ποτέ.

Η ανάγκη για τη συγκρότηση ενός ευρύτερου μετώπου του λαού και της νέας γενιάς για κατάργηση των μνημονίων, κατάκτηση της ανεξαρτησίας και της λαϊκής κυριαρχίας, κατοχύρωση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων του λαού, παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και αξιοποίηση των παραγωγικών της δυνατοτήτων, αποτελεί αδήριτη ανάγκη.

Η νέα γενιά και σήμερα, μπορεί και πρέπει να πάρει την πρωτοβουλία για να χαράξει έναν νέο δρόμο για τον τόπο μας που να οδηγεί στην ευημερία και στην κοινωνική δικαιοσύνη.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 23/02/2018 - 15:52