Πανεκπαιδευτική απεργία σήμερα Παρασκευή 16 Μάρτη και συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας

Νέα πανεκπαιδευτική απεργία σήμερα Παρασκευή 16 Μάρτη και σε πανελλαδική συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας στη 1 μ.μ. καλούν τα σωματεία των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κλιμακώνοντας τον αγώνα τους για μαζικούς και μόνιμους διορισμούς. Οι εκπαιδευτικοί παλεύουν μεταξύ άλλων για:

  • Εδώ και τώρα μαζικούς - μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών!

  • Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών!

  • Καμία απόλυση συμβασιούχου!

  • Άμεση εξίσωση δικαιωμάτων μόνιμων και αναπληρωτών και μέτρα στήριξής τους (στέγαση, σίτιση, δωρεάν μετακίνηση)!

Να σημειωθεί πως ΔΟΕ και ΟΛΜΕ αποφάσισαν την προκήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας τη συγκεκριμένη ημέρα, ενώ μία σειρά Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΕΠΕ) και ΕΛΜΕ πήραν αποφάσεις για τρίωρη συμπληρωματική στάση εργασίας.

Παράλληλα, δηλώνουν τη συμμετοχή τους και στα συλλαλητήρια των Συνδικάτων, των Ομοσπονδιών και των Εργατικών Κέντρων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ την Τρίτη 20 Μάρτη σε όλη την Ελλάδα.

Μεταξύ των συλλόγων που καλούν στην απεργία είναι ο ΣΕΠΕ «Ρόζα Ιμβριώτη» και ο ΣΕΠΕ Αν. Αττικής  «Ο Σωκράτης» οι ΣΕΠΕ N. Ιωνίας - Ηρακλείου - Μεταμόρφωσης - Λυκόβρυσης «Γ. Σεφέρης»,  «Μ. Παπαμαύρος», «Έλλη Αλεξίου», «Ν. Πλουμπίδης», Ικαρίας - Φούρνων και ο ΣΕΠΕ Λήμνου, ενώ ο κατάλογος μεγαλώνει συνεχώς.

Επίσης σε συμμετοχή καλούν η Ζ' ΕΛΜΕ Αθήνας, η  ΕΛΜΕ Λήμνου, η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης και η ΕΛΜΕ Ζακύνθου, που προκηρύσσει 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας σήμερα (8.00-11.00), συμπληρωματική της στάσης εργασίας της ΟΛΜΕ. 

Στην κινητοποίηση θα δώσουν το «παρών» εκπαιδευτικοί από όλη τη χώρα που καταφτάνουν με λεωφορεία από διάφορες περιοχές.

Στην Ξάνθη πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία από το ΣΕΠΕ Ξάνθης και τους εργαζόμενους της Ειδικής Αγωγής, λίγες ώρες πριν την αναχώρηση λεωφορείου για την πανελλαδική κινητοποίηση στη 1 το μεσημέρι στην Αθήνα, στο Υπουργείο Παιδείας.


πηγή 902
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 16/03/2018 - 08:34