Δημήτρης Στρατούλης: Να καταργηθούν τα ρατσιστικά ηλικιακά κριτήρια στις συντάξεις χηρείας και να επανέλθουν στο 70%

Δ. Στρατούλης: Να καταργηθούν τα ρατσιστικά ηλικιακά κριτήρια στις συντάξεις χηρείας και να επανέλθουν στο 70%



Κλιμάκιο της ΛΑ.Ε. Από Δ. Στρατούλη και Τ. Μαυρόπουλο στη συγκέντρωση στο Υπουργείο Εργασίας ενάντια στη μείωση ή και κατάργηση των συντάξεων χηρείας



Κλιμάκιο στελεχών της ΛΑΕ αποτελούμενο από τους Δημήτρη Στρατούλη, μέλος της Π.Γ της και πρώην Υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης και Τάσο Μαυρόπουλο μέλος του Π.Σ της ΛΑ.Ε, παραβρέθηκε στη μεγάλη συγκέντρωση συζύγων θανόντων, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 11 Μάη, από το σύλλογο «ΑΞΙΑ», μπροστά στο Υπουργείο Εργασίας ενάντια στις περικοπές και καταργήσεις των συντάξεων χηρείας.

Ο Δ. Στρατούλης μιλώντας στη συγκέντρωση ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Εκφράζω την πλήρη συμπαράσταση και στήριξη της ΛΑ.Ε στο δίκαιο αγώνα σας. Η ρύθμιση του άρθρου 12 του νόμου 4387/2016 (Κατρούγκαλου), με την οποία αφενός καταργήθηκαν οι συντάξεις χηρείας με ηλικιακά κριτήρια (κάτω των 55 ετών) και αφετέρου μειώθηκαν από 70% της σύνταξης του θανόντος /σης στο 50%, είναι άδικη, ρατσιστική, ανθωποκτόνα, βάρβαρη και συνιστά κοινωνικό έγκλημα.

Το άρθρο 12 του νόμου 4387/2016 πρέπει να καταργηθεί, ώστε να μπει ένα τέλος στην κατάργηση και στην περικοπή των συντάξεων χηρείας. Η σύνταξη χηρείας δεν είναι φιλανθρωπία. Είναι οι κόποι και οι ασφαλιστικές εισφορές μιας ολόκληρης εργασιακής ζωής, είναι δικαίωμα και σεβασμός στην αξιοπρέπεια».

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54