Συνεχείς αυτοψίες στον τόπο της τραγωδίας – Την Τρίτη οι αιτήσεις για το επίδομα των πληγέντων

Μετά από μια ευρεία σύσκεψη 3,5 ωρών στο Δημαρχείο Ραφήνας, παρουσία του Υπουργού Υποδομών – Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη, του Δημάρχου Ραφήνας – Πικερμίου καθώς και άλλων εμπλεκόμενων φορέων αποφασίστηκε πως από την Τρίτη οι κάτοικοι των περιοχών που έχουν πληγεί από τη φονική πυρκαγιά της περασμένης Δευτέρας, θα κάνουν και τις δυο αιτήσεις για τη χορήγηση του έκτακτου επιδόματος των 5.000 έως 8.000 ευρώ αλλά και του βοηθήματος των 586 ευρώ.

H καταβολή των αποζημιώσεων θα αφορά σε όλες τις κατοικίες, όχι μόνο της κύριας, και θα είναι ακατάσχετες.

«Όσο καλά να ήταν τα σχέδια προστασίας, δεν αρκούν από μόνα τους» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκας προσθέτοντας ότι υπάρχουν όρια στην αντιμετώπιση φαινομένων της κλιματικής αλλαγής.

Την ανάγκη ενός εθνικού χωροταξικού σχεδίου που θα βάλει τέλος στο οικιστικό «έγκλημα» που σημειώθηκε τις προηγούμενες δεκαετίες υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Π. Πολάκης.

Οι μηχανικοί του υπ. Υποδομών συνεχίζουν τις αυτοψίες. Μέχρι στιγμής έχουν ελέγξει 3.505 κτίρια. Στις 269 αυτοψίες χτες, 144 κτίρια χαρακτηρίζονται «πράσινα», 45 κτίρια χρειάζονται επισκευές, ενώ 90 κτίρια είναι πλέον μη κατοικίσιμα.

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης ο υπ. Υποδομών Χ. Σπίρτζης μετέβη με τα τεχνικά κλιμάκια για αυτοψία στην πληγείσα περιοχή ενώ έδωσε εντολή για άμεση υλοτόμηση των καμμένων πεύκων με σκοπό να γίνουν αντιπλημμυρικά έργα και καθαρισμός των ρεμάτων.

Η Περιφερειάρχης Αττικής Ρ. Δούρου ζητά με επιστολή της προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση να κατεδαφιστούν τα αυθαίρετα που εμποδίζουν τον καθαρισμό των ρεμάτων.





ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 29/07/2018 - 15:04