ΦΕΣΤΙΒΑΛ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ - 50 ΧΡΟΝΙΑ ΚΝΕ Ο Αθλητισμός δικαίωμα και ανάγκη της νεολαίας

Αναπόσπαστο στοιχείο του Φεστιβάλ αποτελούν και οι αθλητικές του εκδηλώσεις.
Ετσι και φέτος, στο πλαίσιο των κεντρικών εκδηλώσεων του Φεστιβάλ στο πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης», στο Ίλιον, στις 20, 21 και 22 Σεπτέμβρη, θα πραγματοποιηθεί το Αθλητικό Camp της ΚΝΕ από 14 έως 22 Σεπτέμβρη.

Η ΚΝΕ, μεταδίδοντας παντού το μήνυμα ότι «ο Αθλητισμός είναι ανάγκη και δικαίωμα της νεολαίας», συμβάλλει ώστε να διαμορφωθεί μέσα στη νεολαία, στο λαό, στους μαζικούς φορείς, στο σχολείο, στο σωματείο και τη γειτονιά ρεύμα διεκδίκησης για το δικαίωμα στη Φυσική Αγωγή και τον Αθλητισμό.
Ιδιαίτερα σήμερα που η κυρίαρχη πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και οι συνέπειές της στη ζωή των νέων στερούν το δικαίωμα στην άθληση, μετατρέποντάς το σε πολυτέλεια, σε ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα.

Το Αθλητικό Camp έχει συμβάλει αποφασιστικά ώστε εκατοντάδες νέοι και νέες να έρθουν σε επαφή με τον Αθλητισμό και τη Φυσική Αγωγή, να γνωρίσουν νέα αθλήματα υπό την καθοδήγηση καταξιωμένων αθλητών και προπονητών. Το βασικότερο, όμως, είναι ότι μέσα από το Αθλητικό Camp το ΚΚΕ και η ΚΝΕ προβάλλουν τη Φυσική Αγωγή όχι ως χόμπι, που γενικά είναι καλό να ασχολείται κάποιος, αλλά ως πραγματική ανάγκη του λαού και της νεολαίας.

Η δράση αυτή απλώνεται όλο και περισσότερο από την πλευρά της Οργάνωσης σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Μέσα από διοργανώσεις που πραγματοποιούνται διαρκώς, δένοντας τον Αθλητισμό με τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τη νεολαία, καλλιεργώντας και μέσα από αυτόν την αγωνιστική στάση ζωής και τη συλλογικότητα, ενάντια σε κάθε μορφής συμβιβασμό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πολλά από τα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ που έγιναν την περίοδο Απρίλη - Μάη, είχαν στο επίκεντρό τους τον Αθλητισμό και στο πλαίσιό τους διοργανώθηκαν δεκάδες τουρνουά μπάσκετ, ποδοσφαίρου κ.ά. με μεγάλη συμμετοχή μαθητών. Παράλληλα, οι δυνάμεις της ΚΝΕ παίρνουν αντίστοιχες πρωτοβουλίες διοργάνωσης αθλητικών τουρνουά στις γειτονιές, στις σχολές κ.α. Αναδεικνύοντας έτσι τις ανάγκες της νεολαίας, με διεκδικητικό χαρακτήρα για το δικαίωμα σε δωρεάν άθληση σε ποιοτικές οργανωμένες υποδομές, μακριά από επιχειρήσεις, χορηγούς, ντόπινγκ, βία, ρατσισμό, ναρκωτικά.

 

Φέτος, στο Αθλητικό Camp θα κορυφωθεί αυτή η πολύμορφη δραστηριότητα, η παρέμβαση γύρω από το δικαίωμα της νεολαίας στην άθληση και τη Φυσική Αγωγή. Ο Αθλητισμός και οι υπόλοιπες σύγχρονες ανάγκες της νεολαίας σε μόρφωση, δουλειά, ζωή με δικαιώματα, συνθλίβονται στη σημερινή κοινωνία, που λειτουργεί με σκοπό το κέρδος. Το Αθλητικό Camp αναδεικνύει στην πράξη τη σημασία και την αναγκαιότητα της Φυσικής Αγωγής ως δραστηριότητας που συμβάλλει στη βελτίωση της υγείας, της προσωπικότητας και ποιότητας ζωής, που καλλιεργεί αγωνιστικές, συλλογικές αξίες. Η ΚΝΕ απευθύνει πλατύ κάλεσμα στους νέους και τις νέες αλλά και τους μεγαλύτερους, να πάρουν μέρος στις δραστηριότητες του Camp αλλά και να επισκεφτούν το στέκι του Αθλητισμού στο τριήμερο του Φεστιβάλ.

Σχεδιάζοντας το πρόγραμμα του στεκιού του Αθλητισμού φέτος, η Οργάνωση δεν μπορεί παρά να λάβει υπόψη την εμπειρία από προηγούμενα Φεστιβάλ, με τον πήχη να ανεβαίνει όλο και ψηλότερα κάθε χρόνο. Άλλωστε, πλέον οι επισκέπτες των κεντρικών εκδηλώσεων αναζητούν το χώρο, παίρνουν μέρος στις δραστηριότητές του, ακούν και συζητούν τις θέσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για τον Αθλητισμό.

Από 14 έως 22 Σεπτέμβρη

 

Ο χώρος του Αθλητισμού στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ θα είναι αφιερωμένος στην προσφορά και τη δράση του ΚΚΕ στο μέτωπο του Αθλητισμού. Θα παρουσιαστεί ντοκιμαντέρ για την προσφορά του Κόμματος στον Αθλητισμό, που έχει ετοιμάσει το Τμήμα Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ και θα υπάρχει έκθεση με βιογραφικά στοιχεία κομμουνιστών αθλητών.

Παράλληλα, στο στέκι θα πραγματοποιηθούν συζητήσεις καθώς και σκακιστικοί αγώνες για όλες τις ηλικίες, με τη συμμετοχή διακεκριμένων αθλητών. Φέτος το Camp θα έχει πλούσιες αθλητικές δραστηριότητες. Από τις 14 μέχρι και τις 22 Σεπτέμβρη, θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια γνωριμίας με αθλήματα, αθλητικά παιχνίδια για μικρές ηλικίες, αναρριχητικές δραστηριότητες σε πεδίο της Αττικής με τη συμβολή εκπαιδευτών και φυσικά ο καθιερωμένος πλέον Λαϊκός Αγώνας Δρόμου ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά.








πηγή 902.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 06/08/2018 - 16:53