Από σήμερα οι διπλές συντάξεις σε πυρόπληκτους της Αττικής - Ύφεση των πυρκαγιών σε Εύβοια-Ηλεία

Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά στο δήμο Δίρφης – Μεσσαπίων στην Εύβοια.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική δεν υπάρχει πλέον εστία παρά μόνο διάσπαρτες αναζωπυρώσεις.


Σήμερα καταβάλλονται από τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης (ΕΦΚΑ, ΕΤΕΑΕΠ, ΜΤΠΥ) 399 διπλές συντάξεις και μερίσματα, ύψους 541.638,76 ευρώ, σε δικαιούχους που έχουν μόνιμη κατοικία στις πληγείσες περιοχές της Ανατολικής Αττικής.


  • Εύβοια: Σε ύφεση η πυρκαγιά-Β. Αποστόλου στην ΕΡΤ: Αναγκαιότητα η συνεργασία όλων εμπλεκομένων για τη σωστή αντιμετώπιση

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπαρχηγός επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, Κωνσταντίνος Γιόβας, οι πυροσβέστες αντιμετωπίζουν δυσκολίες λόγω του ανάγλυφου της περιοχής αλλά και την πυκνή καύσιμη ύλη καθώς το πευκοδάσος ήταν γεμάτο ξερά κλαδιά και ρητίνη από τη συλλογή των ρητινοπαραγωγών. Οι δυνάμεις εκμεταλλεύθηκαν τη νύχτα, που δεν φυσάει, ενώ από το μεσημέρι,  αναμένεται ενίσχυση των ανέμων.

  • Φωτιά σε δασική έκταση στα Διάσελλα Ηλείας

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στην περιοχή Διάσελλα, Ηλείας. Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, Διονύσης Μπαλιούκος, το μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται κοντά στον Αλφειό ποταμό και το κύριο μέλημα των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι να μην περάσει η πυρκαγιά στην απέναντι όχθη του ποταμού, διότι εκεί υπάρχει πυκνό δάσος, που ανήκει γεωγραφικά στο δήμο Αρχαίας Ολυμπίας.

  • Μάτι: Παράσταση πολιτικής αγωγής από συγγενή θυμάτων

Στους 95 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά στο Μάτι, καθώς 63χρονος εγκαυματίας, που νοσηλευόταν σε Μονάδα Εντατικής, υπέκυψε και τέσσερις άνθρωποι εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

  • Έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε συνταξιούχους

Το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ανακοίνωσε ότι παραδόθηκε το σχετικό αρχείο στις τράπεζες για την καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, ίσης με το μεικτό χρηματικό ποσό δύο μηνιαίων συντάξεων, σε συνταξιούχους που επλήγησαν από τις πυρκαγιές στην Αττική, την 23η Ιουλίου 2018.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της κυβέρνησης, προκειμένου να ενημερωθούν για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά: https://government.gov.gr/metra-stirixis-apetoumena-dikeologitika/#1532960558980-0f37a718-7988.

Για τη διευκόλυνση των συνταξιούχων:

α) Δίνεται η δυνατότητα της ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων, μέσω της ιστοσελίδας του ΕΦΚΑ: http://www.efka.gov.gr/_eservices/pyroplhktoi.cfm.

β) Παρέχεται ενημέρωση κατά απόλυτη προτεραιότητα από το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΦΚΑ (1555) στους πυρόπληκτους.

γ) Τα υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ σε πληγείσες ή όμορες περιοχές:

Ε’ Τοπικό Υποκ/μα Μισθωτών Αττικής-Ανατολική, Λεωφ. Μαραθώνος 26ο χλμ Ραφήνα

ΣΤ’ Τοπικό Υποκ/μα Μισθωτών Αττικής-Ανατολική, Αγ. Δημητρίου 4 Σπάτα

Β’ Τοπικό Υποκ/μα Μισθωτών Αττικής-Δυτική, ΠΕΟΑΚ & Μινώας Μέγαρα

Α’ Τοπικό Υποκ/μα Μισθωτών Αττικής-Βόρειος Τομέας, Μεσογείων 518 Αγία Παρασκευή

Περ/κή Δ/νση Μη Μισθωτών Αττικής-Ανατολική, Μεσογείων 332 Αγία Παρασκευή

Β΄ Περιφερειακό Τμήμα Μη Μισθωτών Αττικής Δυτική, Μέγαρα

Μεθουρίδων 3 Μέγαρα.

Ομαλά εξελίσσεται η διαδικασία καταβολής εφάπαξ ενισχύσεων σε νοικοκυριά, φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις.





ΠΗΓΗ:ΕΡΤ

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54