Στη φυλακή ο Αριστείδης Φλώρος – Ακυρώθηκε το βούλευμα αποφυλάκισης

Επιστρέφει στη φυλακή ο Αριστείδης Φλώρος, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε 21 χρόνια κάθειρξη για το σκάνδαλο Energa, καθώς το Συμβούλιο Εφετών έκανε δεκτή την έφεση του εισαγγελέα και ακύρωσε το βούλευμα αποφυλάκισής του για λόγους υγείας. Τον δρόμο της δικαιοσύνης παίρνει η ενδεχόμενη πλαστότητα των ιατρικών εγγράφων βάσει των οποίων αποφυλακίστηκε.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, το Συμβούλιο Εφετών Εύβοιας έκανε δεκτή την έφεση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Εύβοιας, εναντίον του βουλεύματος, με το οποίο αποφυλακίστηκε πρόσφατα ο 39χρονος για λόγους υγείας.

Με το διατακτικό του βουλεύματος που εξέδωσε το δικαστικό συμβούλιο ακυρώνεται το βούλευμα αποφυλάκισης και διατάχθηκει η σύλληψή του 39χρονου επιχειρηματία. Ο προιστάμενος της Εισαγγελίας εφετών Ευβοίας διαβίβασε το διατακτικό στη ΓΑΔΑ και η προσαγωγή του Άρη Φλώρου μετατράπηκε σε σύλληψη, όπως ανακοινώθηκε και επίσημα απο την αστυνομία.

Έτσι ο 39χρονος επιχειρηματίας θα επιστρέψει στις φυλακές καθώς έχει καταδικαστεί για το σκάνδαλο υπεξαίρεσης των εταιρειών παροχής ηλεκτρικού ρεύματος Energa – Hellas Power, σε κάθειρξη 21 ετών.

Την ίδια ώρα, έγγραφο της διοικήτριας του «Ευαγγελισμού» αναφέρει ότι η γνωμάτευση για τον επιχειρηματία φέρει ανυπόστατη σφραγίδα, ενώ την επανεξέταση της αποφυλάκισης του κατηγορουμένου είχε ζητήσει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, καθώς έκρινε ότι η πιστοποίηση για το ποσοστό αναπηρίας του δεν είναι θεμελιωμένη και δεν πείθει.

Η γνωμάτευση για την υπνική άπνοια είναι πλαστή, και δεν αποδεικνύεται από την ΗΔΙΚΑ η συνταγογράφηση φαρμάκων που υποτίθεται ότι ελάμβανε ο κ.Φλώρος για τις άλλες παθήσεις, κατήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

Έρευνα για την αποφυλάκιση

Στην Εισαγγελία Διαφθοράς ανατίθεται η έρευνα για την υπόθεση αποφυλάκισης του επιχειρηματία Άρη Φλώρου προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν ευθύνες κρατικών υπαλλήλων που εξέδωσαν τα πιστοποιητικά υγείας του καταδικασμένου σε 21 χρόνια κάθειρξη για την υπόθεση των εταιριών παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος Energa και Hellas Power.

Η υπόθεση θα απασχολήσει την Εισαγγελία Διαφθοράς μετά από εντολή της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου λίγες ώρες μετά την έκδοση του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Εύβοιας το οποίο «οδηγεί» πίσω στην φυλακή του κ. Φλώρο με σκεπτικό που χαρακτηρίζει το πιστοποιητικό αναπηρίας του επιχειρηματία «αόριστο, ασαφές και ουδόλως επιστημονικά πειστικό».

Η έρευνα της Εισαγγελίας Διαφθοράς θα αναζητήσει ενδεχόμενες ευθύνες για την διάπραξη αδικημάτων όπως αυτά της «έκδοσης ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού», «ηθικής αυτουργίας σε έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού», «ψευδούς αναφοράς στην αρχή» (σσ δηλαδή προς το δικαστικό συμβούλιο Χαλκίδας που έκρινε την αίτηση αποφυλάκισης) καθώς και της «ενεργητικής δωροδοκίας σε βαθμό κακουργήματος» σε βάρος του Άρη Φλώρου και αντιστοίχως της «παθητικής δωροδοκίας σε βαθμό κακουργήματος» σε βάρος γιατρών.

Ανακοίνωση του ΙΣΑ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με αφορμή τις αποκαλύψεις σχετικά με τις ιατρικές γνωματεύσεις του Α. Φλώρου διευκρινίζει ότι εάν υπάρξουν αποχρώσες ενδείξεις ενοχής μελών του για την συγκεκριμένη υπόθεση θα αναλάβει το Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΙΣΑ την εκδίκαση και την τιμωρία των ενδεχόμενων πειθαρχικών παραπτωμάτων των μελών του Συλλόγου.

Για το λόγο αυτό ζητά άμεσα ενημέρωση από τη Διοίκηση του νοσοκομείου Ευαγγελισμός σχετικά με τις ιατρικές γνωματεύσεις που φαίνεται ότι έχουν πλαστογραφηθεί σε περίπτωση που υπάρχει εμπλοκή μελών του.

Επίσης ζητά από την υπηρεσία του ΕΦΚΑ που είναι αρμόδια για τα ΚΕΠΑ να του στείλει όλα τα σχετικά στοιχεία προκειμένου να επιληφθεί άμεσα για το θέμα.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Γεώργιος Πατούλης δήλωσε: «Ο ΙΣΑ δεν θα επιτρέψει να τεθεί σε κίνδυνο η τιμή και η αξιοπρέπεια του ιατρικού λειτουργήματος και του ιατρικού σώματος συλλήβδην, θα πράξει το καθήκον του όπως ορίζει ο Νόμος, εφόσον υπάρξουν σχετικές ευθύνες των ιατρών».

Αντιδράσεις

Την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει ερωτήματα και καλεί τη ΝΔ να πάρει θέση για τη σχέση του συμβούλου του κ. Μητσοτάκη με την Energa.

Σύμφωνα με το DOCUMENTO, ο Γρηγόρης-Αλέξανδρος Δημητριάδης, ανιψιός του προέδρου της ΝΔ και στενός σύμβουλός του, είχε συνεργαστεί με τον όμιλο επιχειρήσεων Energa από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2012, ενώ είχε εμπλοκή και στη δημιουργία των offshore εταιρειών του ομίλου.

Η Κουμουνδούρου προσθέτει: «Το ερώτημα που προκύπτει είναι, μέχρι πού φτάνουν οι σχέσεις με την υπόθεση Energa; Άραγε, είναι αυτός ο λόγος που ο κ. Μητσοτάκης προσπάθησε να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση, κατηγορώντας για άλλη μια φορά την κυβέρνηση για το νόμο Παρασκευόπουλου;».

«Δύο οι επιβεβαιώσεις της ημέρας: α) το αίτημα για «δίκαιη δικαιοσύνη» είναι πλέον καθολικό, β) η διαφθορά αγγίζει σημαντικά και οργανικά τμήματα του κρατικού διοικητικού μηχανισμού. Απαιτούνται τομές και για τα δύο…», αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης.

«Όσοι με διάτρητες μεθοδεύσεις παρέβησαν τον όρκο τους, να υποστούν κυρώσεις» αναφέρει ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, σε ανάρτησή του στο Twitter σχετικά με την υπόθεση Φλώρου.

Ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ γράφει: «Επιτέλους! Σύλληψη Φλώρου και δικαστική συνεδρίαση που τον οδηγεί και πάλι στη φυλακή. Η ισχύς του δικαίου δεν μπορεί να κουρελιάζεται και μάλιστα ατιμωρητί, από το δίκαιο των ισχυρών. Όσοι με διάτρητες μεθοδεύσεις παρέβησαν τον όρκο τους, να υποστούν κυρώσεις».

Ανακοίνωση από το Ποτάμι: «Μπορεί ύστερα από την κατακραυγή που ξεσηκώθηκε ο Αριστείδης Φλώρος να οδηγήθηκε ξανά στη φυλακή. Όμως τα ερωτηματικά για την αποφυλάκισή του παραμένουν και πρέπει να δοθούν απαντήσεις. Και θα πρέπει να αλλάξει ο νόμος Παρασκευόπουλου – ο οποίος και σε αυτό το σκέλος – λειτούργησε άδικα και τελικά καταστροφικά».





Πηγές: ΕΡΤ, ΑΠΕ

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54