Αργολίδα : ΄΄φούσκωσαν΄΄ ποτάμια σε Άργος και Επίδαυρο - Ανακοίνωση της αστυνομίας για την πρόσβαση στην περιοχή

Στο ΄΄μάτι του κυκλώνα΄΄ βρίσκεται  η πόλη του Άργους.

Ο ποταμός Ίναχος που διασχίζει τις παρυφές της πόλης έχει ξεχειλίσει με αποτέλεσμα πολλές περιοχές να έχουν μεγάλα προβλήματα α και ουσιαστικά η πόλη να έχει αποκλειστεί.

Λόγω των τεράστιων όγκων νερού έχουν κλείσει οι δρόμοι από Άργος προς Ναύπλιο, Νέα Κίο, και προς Κόρινθο ενώ η προσοχή όλων εστιάζεται στην περιοχή Αγίου Βασιλείου όπου το ποτάμι έχει ΄΄φουσκώσει΄΄ επικίνδυνα.

Συνεργεία του δήμου και δυνάμεις της Πυροσβεστικής είναι επί ποδός και χρειάστηκε η παροχή βοήθειας σε περιπτώσεις εγκλωβισμένων.
Η τροχαία είναι κι αυτή στο δρόμο και συνιστά την αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων.

Αυτή την ώρα προβλήματα , λόγω καταρρακτώδους βροχής και ανέμων αναφέρονται στην περιοχή Νέας και Αρχαίας Επιδαύρου, όσο και σε περιοχές της ορεινής Αργολίδας.

Στην πόλη του Άργους έχει ΄΄φουσκώσει ΄΄ το ποτάμι στην περιοχή Αγίου Βασιλείου( είσοδος πόλης από Ναύπλιο) και η Πυροσβεστική με συνέργεια του Δήμου επιχειρούν για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Επίσης στην ευρύτερη περιοχή Κυβερίου έχει υπερχειλίσει το ποτάμι ενώ και στην ορεινή Αργολίδα υπάρχουν κάποια προβλήματα.

Η συνεχής και έντονη βροχόπτωση έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην περιοχή Επιδαύρου , κοντά στη Μονή Αγνούντος , από υπερχείλιση χειμάρρων ενώ αναφέρονται και κάποιες κατολισθήσεις.

Σε ύφεση είναι τα φαινόμενα στην επαρχία Ερμιονίδος,( φωτο ) όπου το πρωί υπήρξαν αρκετά προβλήματα.

 

Ανακοίνωση της αστυνομίας για την πρόσβαση στο Άργος

H Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, με ανακοίνωσή της, συνιστά στους οδηγούς οχημάτων, όπως αποφύγουν την κίνησή τους, προς το Άργος Αργολίδας.

Η απόφαση γίνεται για προληπτικούς λόγους, εξαιτίας του μεγάλου όγκου των υδάτων της περιοχής απ’ το … φούσκωμα του Ίναχου ποταμού.






πηγή ΕΡΤ

 

Φωτο : Γιάννης Γαλανόπουλος


πηγή ΕΡΤ

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54