Η Λαϊκή Ενότητα στηρίζει την Τρίτη 02/10, τις κινητοποιήσεις των διανομέων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

«Η Λαϊκή Ενότητα στηρίζει τις κινητοποιήσεις των διανομέων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.»

Η Λαϊκή Ενότητα στηρίζει και καλεί σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις των διανομέων  (delivery και courier), που θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 02/10 στην Θεσσαλονίκη έξω από το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης στις 11 π.μ. και στην Αθήνα έξω από το Υπουργείο Εργασίας επίσης στις 11 π.μ.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τα δεκάδες εργατικά δυστυχήματα και την παντελή έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στον κλάδο και τα προβλήματα, που παρουσιάζονται για το ζήτημα των Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στον Επισιτισμό.

Η Λαϊκή Ενότητα στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων με μηχανάκι σε εταιρείες courier, σε υπηρεσίες delivery, τους εξωτερικούς εργαζόμενους και τα αιτήματα τους για την παροχή εταιρικής μηχανής, πλήρη εξοπλισμό μέτρων προστασίας της υγείας και της ασφάλειας τους, ενιαία ειδικότητα, συλλογική σύμβαση εργασίας, ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά και τήρηση της εργατικής νομοθεσίας με δεδομένο ότι η εργοδοτική πλευρά δεν τηρεί ούτε το υπάρχον ισχνό πλαίσιο μισθού και έξτρα αμοιβών, λόγω υπερωριακής, νυχτερινής ή Κυριακάτικης εργασίας.

Οι εργαζόμενοι αυτής της κατηγορίας είναι στην πρώτη γραμμή της επισφάλειας για την δουλειά τους, για τον μισθό τους και κυρίως για την υγεία και την ασφάλεια τους. Η Κυβέρνηση δεν μπορεί να μείνει απαθής στην καταστρατήγηση της εργατικής νομοθεσίας και πολύ περισσότερο της τήρησης των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία, αφού βλέπει πως τα ατυχήματα των εργαζομένων αυτών είναι σχεδόν καθημερινά.

Τρίτη 02/10, στην Θεσσαλονίκη έξω από το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης στις 11 π.μ. και στην Αθήνα έξω από το Υπουργείο Εργασίας επίσης στις 11 π.μ.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54