Στην Ελλάδα ο Πρόεδρος της Γερμανίας Φράνκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ

Στην Αθήνα βρίσκεται ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ και εγκάρδια ήταν, μάλιστα, η υποδοχή από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και τη σύζυγό του προς τον Γερμανό ομόλογό του και τη σύζυγό του, έξω από το Προεδρικό Μέγαρο.

Νωρίτερα ο κ. Σταϊνμάιερ είχε καταθέσει στέφανο στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης τον υποδέχθηκε η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Έφη Αχτσιόγλου.

Στη συνέχεια είναι προγραμματισμένες διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών και στις 12:00, ο κ. Σταϊνμάιερ θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Στις 13:20, ο Γερμανός Πρόεδρος και ο Έλληνας ομόλογός του, θα μεταβούν στο «Πολιτιστικό Κέντρο Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος», προκειμένου να παρακολουθήσουν εκδήλωση με θέμα «Νέοι και Μέλλον της Ευρώπης».

Το απόγευμα ο κ. Σταϊνμάιερ θα αναγορευθεί Επίτιμος Διδάκτορας της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Η πρώτη ημέρα της επίσκεψης του Προεδρικού ζεύγους της Γερμανίας στην Ελλάδα, θα κλείσει με επίσημο δείπνο που θα παραθέσει προς τιμήν τους, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και η σύζυγός του, στο Προεδρικό Μέγαρο.


Αύριο Παρασκευή τα ζεύγη Σταϊνμάιερ – Παυλόπουλου θα επισκεφθούν στις 11:00 τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης στην Ιθώμη, όπου θα ξεναγηθούν από τον καθηγητή Πέτρο Θέμελη.

Στις 13:00, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας θα αναγορευτεί επίτιμος δημότης Καλαμάτας, σε ειδική τελετή στο Παλαιό Δημαρχείο της πόλης και  στις 15:45 το προεδρικό ζεύγος θα αναχωρήσει για το Βερολίνο.




ΠΗΓΗ: ΑΠΕ , ΕΡΤ
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 11/10/2018 - 10:51