Έκτακτη σύγκληση σήμερα Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής πολιτικής λόγω των τουρκικών προκλήσεων

Έκτακτο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής  Πολιτικής προγραμματίστηκε για σήμερα, μετά τις αλλεπάλληλες προκλήσεις των τελευταίων ωρών από πλευράς της Άγκυρας.

Στο ζενίθ της έφθασε η τουρκική προκλητικότητα μετά το αυστηρό μήνυμα που έστειλαν τόσο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, όσο και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης.

Σε 110 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου συνολικά προχώρησαν 35 τουρκικά αεροσκάφη την Πέμπτη σε βορειοανατολικό κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο, ενώ σημειώθηκαν και έξι εικονικές αερομαχίες μεταξύ ελληνικών και τουρκικών μαχητικών.

Τα τουρκικά αεροσκάφη (30 F-16, δύο F-4 και τρία CN-235) προέβησαν επίσης σε 35 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.

Νωρίτερα, τουρκικά μαχητικά πραγματοποίησαν και υπερπτήσεις πάνω από το Καστελόριζο, τη Ρω και τις Οινούσες.




Σε ανακοίνωση του το ΥΠΕΞ για την σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής πολιτικής:

«Την Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου και ώρα 11:00, θα συγκληθεί, στο Υπουργείο Εξωτερικών, το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ), υπό την προεδρία του Αν. Υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Κατρούγκαλου, Κύριο αντικείμενο του Συμβουλίου θα αποτελέσει η ενημέρωση επί κρίσιμων θεμάτων Εξωτερικής Πολιτικής της επόμενης περιόδου, το Κυπριακό και τα Ελληνοτουρκικά»

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54