Ο Λάκης Παπαδόπουλος σήμερα Τετάρτη 23 Ιανουαρίου στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Open στην εκπομπή Unknown Sound με τον Άγγελο Αληγιάννη

Την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019, στις 18:00 ο Λάκης Παπαδόπουλος** - Lakis Papadopoulos έρχεται στο studio της ΕΡΤ Open* και την Unknown Sound με αφορμή τις δυο εμφανίσεις του Βαγγέλης Γερμανός Σοφία Βόσσου Λάκης Παπαδόπουλος στο Κύτταρο !.
**Ο Λάκης Παπαδόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα. Άρχισε να ασχολείται με τη μουσική από πολύ νωρίς, όταν στα 13 του γράφτηκε στο Ελληνικό Ωδείο, όπου πήρε μαθήματα για κάποια χρόνια. Μετά προσπάθησε με μανία να «ξεχάσει» ότι έμαθε και το αποτέλεσμα είναι πλέον γνωστό σε όλους σας.

Ξεκίνησε παίζοντας κιθάρα ερασιτεχνικά με τους DRAGONS, το συγκρότημα της γειτονιάς του. γύρω στο '70 λόγω στρατού. Μετά τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, ο Λάκης ταξίδεψε με κρουαζιερόπλοια για 3 χρόνια παίζοντας μουσική και όταν γύρισε εγκαταστάθηκε πάλι στην Αθήνα. Το 1979 άρχισε να γράφει τραγούδια και δημιούργησε το συγκρότημα : «Λάκης με τα Ψηλά Ρεβέρ». Το 1981, συμμετείχε στους αγώνες Ελληνικού Τραγουδιού στη Κέρκυρα του Μάνου Χατζιδάκι όπου και το τραγούδι του «ΚΑΙ ΘΑ ΧΑΘΩ» με ερμηνεύτρια την Ισιδώρα Σιδέρη, βραβεύτηκε. Εκεί γνωρίστηκε με την Αρλέτα. Από τη γνωριμία αυτή προέκυψαν δυο δίσκοι το «ΠΕΡΙΠΟΥ» και το «ΤΣΑΙ ΓΙΑΣΕΜΙΟΥ», δυο δίσκοι που έκαναν μεγάλη επιτυχία και άλλαξαν τα τότε δεδομένα της Ελληνικής δισκογραφίας. Την ίδια περίοδο γράφει τον «ΚΟΥΡΣΑΡΟ» σε ποίηση Παύλου Μάτεση και ερμηνευτή τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, μια πολύ μεγάλη επιτυχία που σηματοδότησε μια ολόκληρη εποχή. 

Παράλληλα άνοιξε ο δρόμος και για το Λάκη, που εκτός από τα τραγούδια που έδωσε σε άλλους μεγάλους τραγουδιστές, έφτιαξε και τον δικό του προσωπικό ήχο. 

Από τότε μας έχει συνηθίσει στις «μουσικές εκπλήξεις». Τα τραγούδια του θα έχουν κάτι από τη σφραγίδα του. Ένας λυρισμός ξεχωριστός και μελωδίες πρωτότυπες που χαρακτηρίζονται από το μουσικό του στίγμα. Λόγια ερωτικά, περίτεχνα ειπωμένα και νοήματα σοβαρά, επενδυμένα με το γνωστό του χιούμορ. Λόγια, πολλές φορές σαρκαστικά, όταν αυτά αναφέρονται σε «κοινωνικά δρώμενα». Λόγια που γίνονται "σλόγκαν" στα στόματα των ακροατών και «αντέχουν» στο χρόνο. 

Ο Λάκης Παπαδόπουλος ήταν από τους πρώτους που μελοποίησε ξένους ποιητές όπως Τσάρλς Μπουκόφσκι, Άλλεν Γκίνσμπεργκ, Λεο Μπουσκάλια αλλά και έλληνες όπως Παύλο Μάτεση, Γιώργο Χρονά και άλλους. 

Οι συνεργασίες του με καλλιτέχνες, όπως οι Αρλέτα, Βίκυ Μοσχολιού, Ελένη Δήμου, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Μαργαρίτα Ζορμπαλά, Δημήτρης Μητροπάνος, Γιώργος Νταλάρας, Πυξ-Λαξ, Μάνος Ξυδούς, Φίλιππος Πλιάτσικας, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Βασίλης Καρράς, Πασχάλης Τερζής, Σωτηρία Λεονάρδου, Δημήτρης Πουλικάκος, Πάνος Κατσιμίχας, Μιχάλης Χατζηγιάννης, Πασχάλης, Goin' Through, Χρήστος Δάντης, Μανώλης Μητσιάς, Όναρ, Γιώργος Μαργαρίτης, Σάκης Ρουβάς, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, ONIRAMA, STAVENTO κ.α. άφησαν πίσω τους μεγάλες δισκογραφικές επιτυχίες, πολλές από τις οποίες αποτελούν ακόμα αγαπημένα ακούσματα στα ερτζιανά όπως:
Αρλέτα: Τσάι γιασεμιού, Σερενάτα, Batida de coco, Ήσυχα Βράδια (στίχοι Μαριανίνα Κριεζή), Μανώλης Μητσιάς: Εσείς οι απέξω, Έφη χτύπα το ντέφι, Παραιτήθηκα, Πασχάλης: Η αγάπη θέλει προϋπηρεσία, Αγάπη παρανοϊκή, Τ’ αλκοολικά σου χείλη, Βίκυ Μοσχολιού: Οδός Κηφισίας, Μαργαρίτα Ζορμπαλά: Κάποτε κάπου σ’ έχω ξαναδεί, Το τικ-τακ του ρολογιού, Από πού τηλεφωνάς (στίχοι Μαριαννίνα Κριεζή), Ελένη Δήμου: Κατά βάθος αλεπού, Πάρε πασά μου, Ποιά είμαι εγώ, Χόρεψε αγόρι μου χόρεψε, Δημήτρης Μητροπάνος: Για να σ’ εκδικηθώ, Της νύχτας τα ηχεία, Χρήστος Δάντης, Το παλιό μου παλτό, Το όχημα του Δήμου, Βασίλης Παπακωνσταντίνου: Κουρσάρος, Μετωπική, Θα φύγεις μοναχή, Μάνος Ξυδούς: Εσύ εκεί, Μιχάλης Χατζηγιάννης: Παράξενη Γιορτή, Και θα χαθώ, Σάκης Ρουβάς: Να μ’ αγαπάς, Ελεωνόρα Ζουγανέλη: Αττική Οδός, ONIRAMA: Σε θέλω σαν τρελός, Βασίλης Καρράς: Τελευταίο τσιγάρο κ.α.

Αξίζει όμως να κάνουμε επίσης μία αναδρομή στην προσωπική δισκογραφία του Λάκη, σημειώνοντας δίπλα σε κάθε τίτλο δίσκου, τα πιο γνωστά και δημοφιλή τραγούδια, όπως ξεχώρισαν σε κάθε έναν από αυτούς: 
1983/ ΑΚΥΡΟ: Μενεξεδιά, Ιωάννα & Μαριέττα, Λαϊκή οδός Ασκληπιού, Ουρλιαχτό.
1984/ ΩΡΑΙΑ ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ: Καληνύχτα, Μοναχός στο Άγιο Όρος, Τραγούδι μου.
1986/ ΠΡΟΒΑ: Γυριστρούλα, Μπλε Παπούτσια, Δικαίωμα στο όνειρο.
1987/ ΑΓΩΝΑΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ: Σε Ζητάω, Τη νύχτα αυτή.
1990/ ΕΛΑ ΓΟΡΙΛΑΚΙ: Ανεμώνα του Σικάγου, Για να σ' εκδικηθώ, Μπαλάντα της Φυλακής.
1992/ ΕΓΙΝΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΤΟΥΡΚΟΣ: Φυλακαί Κερκύρας, Θα φύγω νύχτα.
1994/ ΣΚΟΥΠΙΔΙ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ: Σκουπίδι του Σαββατοκύριακου, Τσίχλα Δίχως Ζάχαρη, Πράγματα που δεν έκανες, Βαλς της γειτονιάς.
1995/ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟ ΟΝΕΙΡΟ: συλλογή που περιέχει όλες τις μέχρι τότε μεγάλες επιτυχίες του (Δικαίωμα στο όνειρο, Μενεξεδιά, Σε ζητάω, Εσύ εκεί κ.λπ) και τρία καινούρια τραγούδια. 
1997/ ΤΟ ΜΟΝΟ ΦΙΛΟ ΜΟΥ ΤΟΝ ΛΕΝΕ ΙΟΥΔΑ: Τα φθινοπωρινά τα χρώματα, Πορφυρό Βιολί.
2000/ «11»: Σπουργίτης, Νοσοκόμα, Αν μ’ αγαπάς άσε με ελεύθερο, Ελπίζω. 
2002/ «ΚΑΤΙ ΓΛΥΚΟ»: Κάτι γλυκό
2004/ «ΣΥΛΛΟΓΗ 1983-2003»: Το παλιό μου παλτό, Μπλε παπούτσια, Τσίχλα δίχως ζάχαρη, Έγινα για σένα Τούρκος κ.λπ.
2006/ ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΤΙΓΜΕΣ: Δεν έχω στιγμές, Θήβα κα.
2006/ 14 ΜΕΓΑΛΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ
2008/ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ ΤΑ ΗΧΕΙΑ: Της Νύχτας τα Ηχεία
2010/ Ο ΛΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ: Για να σ΄ εκδικηθώ, Σερενάτα, Ήσυχα βράδια, Και θα χαθώ κ.α.

Αξίζει να σημειωθεί πως έχει συνεργαστεί με σπουδαίους ποιητές και στιχουργούς όπως ο Μάνος Ελευθερίου, Μαριανίνα Κριεζή, Κυριάκος Ντούμος, Σάννυ Μπαλτζή κ.α. 

Εδώ και 30 χρόνια κάνει συναυλίες με την μπάντα του σε όλη την Ελλάδα. 

Έχει συνεργαστεί για 10 χρόνια με τον Γιάννη Ζουγανέλη και τον Σάκη Μπουλά κάνοντας την ιστορική παρέα του ΑΧ ΜΑΡΙΑ. 

Επίσης με τον Γιάννη Κότσιρα, τον Δημήτρη Πουλικάκο, τον Γιάννη Γιοκαρίνη, τους ΠΥΞ ΛΑΞ κ.α.

Το 2010 συνεργάστηκε για πρώτη φορά live με την Αρλέτα στον Σταυρό του Νότου σημειώνοντας τεράστια επιτυχία, αποσπώντας τις καλύτερες κριτικές με πάρα πολύ σημαντικούς guests όπως Διονύσης Σαββόπουλος, Δημήτρης Μητροπάνος, Ευανθία Ρεμπούτσικα, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Μανώλης Μητσιάς, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Βαγγέλης Γερμανός, Φοίβος Δεληβοριάς, Δημήτρης Πουλικάκος, Άγγελος Παπαδημητρίου, Νένα Βενετσάνου. 

Στις 5 Ιουνίου 2012, στη ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ του Δήμου Αθηναίων γιόρτασε τα 30 χρόνια της μουσικής του διαδρομής με μια μεγάλη συναυλία με τη συμμετοχή σπουδαίων καλλιτεχνών: ΑΡΛΕΤΑ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΟΚΑΡΙΝΗΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΑΝΤΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ, ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗΣ, ΛΑΥΡΕΝΤΗΣ ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΗΛΙΩΚΑΣ, ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΗΤΣΙΑΣ, ΜΠΛΕ, ΣΑΚΗΣ ΜΠΟΥΛΑΣ, ΓΙΩΤΑ ΝΕΓΚΑ, ONIRAMA, ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΥΛΙΚΑΚΟΣ, ΜΠΑΜΠΗΣ ΣΤΟΚΑΣ.

Πάνω από 8000 κόσμος παρακολούθησε αυτή τη μοναδική συναυλία που έγραψε ιστορία. Η συναυλία αυτή ηχογραφήθηκε και κυκλοφόρησε σε διπλό cd με τίτλο «30 ΧΡΟΝΙΑ ΛΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ LIVE ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ 2012».
Τον Οκτωβρη του 2012 συνεργαστηκε live με τον Vassiliko σε 5 μοναδικές παραστάσεις στο Σταυρό του Νότου
Την Ανοιξη του 2013 διασκευασε και κυκλοφόρησε Τα Ευγενικά Τραγούδια (Κ. Γιαννίδης, Φ .Πολυμερης,Τ. Μαρουδας,Ν. Γουναρης,Μ.Σουγιουλ κ.α)

11 Μαρτιου 20015 κυκλοφορησε το νέο του cd με τιτλο ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΑΓΑΠΗΣ με τη συμμετοχή σπουδαίων καλλιτεχνών (Αρλέτα -Φ.Δεληβοριας-Ν. Θεοδωρίδου-Μαρινέλλα-Π.Μουζουρακης-Β.Παπακων/νου-Γ .Πάριος-Μ. Πασχαλίδης-Δ. Σαββόπουλος-Π. Τερζής-Κ .Χατζής)

Με αφορμή αυτή τη κυκλοφορία και τα 35 χρόνια πορείας του στην ελληνική μουσική σκηνή, ο Λάκης Παπαδόπουλος θα δώσει μια πολύ μεγάλη συναυλία με τίτλο «ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΑΓΑΠΗΣ» για πρώτη φορά στο Θέατρο Ηρώδου Αττικού τη Τετάρτη 1η Ιουλίου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. Μαζί του στη μεγάλη αυτή συναυλία, οι φίλοι του: ΑΡΛΕΤΑ, VASSILIKOS, ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΟΚΑΡΙΝΗΣ, ΦΟΙΒΟΣ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑΣ, ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗΣ, ΕΛΕΩΝΟΡΑ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ, ΝΑΤΑΣΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΚΩΣΤΗΣ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑΣ, ΛΑΥΡΕΝΤΗΣ ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑΣ, ΠΑΝΟΣ ΜΟΥΖΟΥΡΑΚΗΣ, ΜΙΛΤΟΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΠΛΙΑΤΣΙΚΑΣ και άλλοι πολλοί σημαντικοί καλλιτέχνες.
Τη σκηνοθεσία της παράστασης έχει αναλάβει ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης.
Την ενορχήστρωση των τραγουδιών και τη διεύθυνσης της 14μελους ορχήστρας έχει αναλάβει ο Γιώργος Ζαχαρίου.


*Συντονιστείτε στο ελεύθερο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Open στους 106.7 στα fm στην Αττική και διαδικτυακά σε ολόκληρο τον κόσμο στην ιστοσελίδα της www.ertopen.com/radio ή στο www.live24.gr

Το πρόγραμμά αναμεταδίδεται από τον ραδιοφωνικό σταθμό του Εργατικού Κέντρου της Εύβοιας στους 96,5 και  από τον ραδιοφωνικό σταθμό του σωματείου Εργαζομένων Αλουμινίου στους 97,3 στη Βοιωτία, τη Φωκίδα, και την Βόρεια Πελοπόννησο, καθώς και από διάφορους άλλους σταθμούς στην Ελλάδα.

Για τη συμμετοχή σας! Μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα 210 6002909-10 ή να στείλετε αποστολή SMS γράφοντας: 
1Π(κενό) και μετά το ΜΗΝΥΜΑ στο 54045


Καλή ακρόαση!!!


Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54