Συγκεντρώσεις το απόγευμα κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών - Ολοκληρώνεται σήμερα η συζήτηση στη Βουλή - Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Κορυφώνεται σήμερα στη Βουλή η πολιτική αντιπαράθεση για τη Συμφωνία των Πρεσπών, με την ψηφοφορία για την κύρωσή της να αναμένεται αργά το βράδυ ή ακόμη και τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Η συζήτηση, άλλωστε, αναμένεται να ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Πέμπτης μετά την τοποθέτηση των πολιτικών αρχηγών.

Και ενώ στη Βουλή θα λαμβάνει χώρα νέος γύρος διαξιφισμών — μετά και από τη συζήτηση σε υψηλούς τόνους που προηγήθηκε μέσα στην εβδομάδα — προγραμματίζονται νέα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία.



Οι φορείς που αποτελούν την «Επιτροπή αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας», ανακοίνωσαν νέα συγκέντρωση το απόγευμα έξω από την Βουλή χωρίς εξέδρες και ομιλητές.

Η κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση – συλλαλητήριο, με θέμα: «Όχι στη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ – Όχι στα σχέδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ – Όχι στον αλυτρωτισμό και τον εθνικισμό – Ναι στη φιλία – αλληλεγγύη και κοινή πάλη των λαών».
Η συγκέντρωση θα γίνει στις 18:30, στο πάρκο Ελευθερίας (πρώην ΕΑΤ – ΕΣΑ) όπου και θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Η ΛΑΕ διοργανώνει συγκέντρωση ενάντια στη συμφωνία στις 6 το απόγευμα,  έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ και θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Λόγω των συγκεντρώσεων που έχουν προγραμματιστεί από το μεσημέρι θα ισχύσουν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.
Δεν θα επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση των οχημάτων, ενώ θα διακοπεί η κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας (Πλ. Συντάγματος, Σταδίου, Πανεπιστημίου κ.λπ.), καθώς και στον άξονα της Λ. Βασ. Σοφίας (πρεσβεία Η.Π.Α, κόμβος Λ. Αλεξάνδρας – Κηφισίας).
Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σταδιακά και ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατούν.

Συλλαλητήρια κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών οργανώνει το ΚΚΕ και στη Θεσσαλονίκη, στις 18:30 στο Άγαλμα Βενιζέλου και στη Λάρισα στις 18:30 στην πλατεία ΑΤΑ.




Με πληροφορίες από το ΑΠΕ

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 24/01/2019 - 10:40