ΑΔΕΔΥ: Παναττική στάση εργασίας σήμερα Τρίτη 5 Μαρτίου στο Δημόσιο από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου και κάλεσμα σε συγκέντρωση

Παναττική στάση εργασίας σε όλο το Δημόσιο από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου προκήρυξε για σήμερα η ΑΔΕΔΥ.
Η συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη για τις 12:30 έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

Παράλληλα, εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ θα έχουν συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στη 1 το μεσημέρι και θα έχει ως βασικό της αντικείμενο:
Την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο, τα Β.Α.Ε. και το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Ιωάννης Πάιδας, δήλωσε ότι τα προβλήματα των δημοσίων υπαλλήλων και, γενικά, του δημοσιοϋπαλληλικού κινήματος, είναι οξυμένα εδώ και πάρα πολλά χρόνια, «ειδικά τη μνημονιακή περίοδο στην οποία έχει επιδεινωθεί δραματικά η οικονομική κατάσταση των δημόσιων λειτουργών».
Σύμφωνα με τον κ. Πάιδα, πρωτεύον πρόβλημα είναι η επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού, «η κατάργηση των οποίων ήταν ένα ισχυρό χτύπημα για τη μισθολογική κατάσταση των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς αυτοί οι δύο μισθοί αποτελούσαν το ένα έβδομο, περίπου το 17% του συνολικού εισοδήματος των δημοσίων υπαλλήλων». «Ήμασταν η πρώτη κοινωνική ομάδα η οποία χτυπήθηκε τόσο πολύ οικονομικά. Όπως επιχειρηματολόγησε και το έκτο τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), οι δημόσιοι υπάλληλοι ήταν η μόνη κοινωνική ομάδα η οποία έχει πληγεί τόσο πολύ οικονομικά, σε επίπεδο μάλιστα να μην μπορούν οι εργαζόμενοι-δημόσιοι υπάλληλοι να ζουν με συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης. Γι’ αυτό, έχουμε θέσει σαν πρώτο στόχο τη διεκδίκηση του 13ου και του 14ου μισθού, εφόσον η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι έχουμε επανέλθει στην κανονικότητα» είπε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ.

Να σημειωθεί ότι με την σημερινή κινητοποίηση η ΑΔΕΔΥ ζητά:

-Χορήγηση του 13ου και του 14ου μισθού από 01/01/13 σε όλους τους Δημοσίους Υπαλλήλους με πολιτική απόφαση της κυβέρνησης.

-Άμεση επανανομοθέτηση του 13ου και του 14ου μισθού στα επίπεδα του 2010 (ένας μισθός τα Χριστούγεννα, ½ μισθού το Πάσχα, ½ μισθού επίδομα αδείας), πριν τις περικοπές των μνημονίων.

 

-Άμεση ρύθμιση για τα Β.Α.Ε. και το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας ΤΩΡΑ, με βάση τις προτάσεις μας. Καμία παράταση της εκκρεμότητας για τη μετεκλογική περίοδο

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54