Η συνολική δράση των Ελλήνων Ευρωβουλευτών για την θητεία 2014-2019. Ποιοι ήταν οι πιο δραστήριοι;

Ποιοι ήταν οι πιο δραστήριοι Έλληνες Ευρωβουλευτές για την θητεία 2014-2019;




Ιστοσελίδα, η οποία καταγράφει αναλυτικά τις δραστηριότητες των Ευρωβουλευτών είναι διαθέσιμη προς το κοινό.

Συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα http://www.mepranking.eu/state.php?st=GR#meps οι πολίτες μπορούν να βρουν αναλυτικά όλες τις πληροφορίες της συνολικής δράσης των Ευρωβουλευτών για την θητεία 2014-2019.

Οι διαχειριστές  ανέπτυξαν ένα αλγόριθμο συμπεριλαμβάνοντας ποιοτικά αλλά και ποσοτικά κριτήρια ώστε να λαμβάνονται υπόψη όλες οι παράμετροι της δράσης και απόδοσης των Ευρωβουλευτών.

Μέσω του συστήματος MEPs Ranking προσμετράτε η επιρροή που ασκεί ο Ευρωβουλευτής στην διαμόρφωση των πολιτικών της Ένωσης μέσω της συγγραφής νομοθετικών εκθέσεων και γνωμοδοτήσεων αλλά και της συνδιαμόρφωσης εκθέσεων και γνωμοδοτήσεων ως σκιώδης εισηγητής.
Επίσης λαμβάνονται υπόψη τα διάφορα αξιώματα που κατέχει ο Ευρωβουλευτής όπως π.χ. η συμμετοχή στο προεδρείο των πολιτικών ομάδων,  στο προεδρείο των διαφόρων επιτροπών και αντιπροσωπειών του Ευρωκοινοβουλίου, καθώς και η συμμετοχή στις συντονιστικές ομάδες των επιτροπών.

Επιπρόσθετα προσμετρώνται και διάφορα ποσοτικά κριτήρια όπως το ποσοστό συμμετοχής στις συνεδρίες και τις ψηφοφορίες της ολομέλειας, ο αριθμό των παρεμβάσεων στην ολομέλεια, ο αριθμός των ερωτήσεων και των τροπολογιών που καταθέτουν, καθώς και ο αριθμός των ψηφισμάτων που συνυπογράφουν.

Οι 8 από τους 21 Ευρωβουλευτές της Ελλάδας είναι κάτω από 600τη θέση στις συνολικές επιδόσεις δραστηριότητας της Ευρωβουλής δες εδώ: http://www.mepranking.eu/state.php?st=GR&order=SCORE#meps


Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54