Δημήτρης Τζανακόπουλος - Στις 7 Ιουλίου θα διεξαχθούν οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές

Στις 7 Ιουλίου θα διεξαχθούν οι πρόωρες εκλογές σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο.

Όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, «η απόφαση του πρωθυπουργού είναι πράγματι, οι εκλογές να γίνουν στις 7 Ιουλίου για να μην διαταραχθεί η διαδικασία των (σχολικών) εξετάσεων».

Πάντως οι επίσημες ανακοινώσεις για την ημερομηνία των εθνικών εκλογών αναμένονται μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, την Κυριακή.

Σύνθημα για ανασύνταξη και προσκλητήριο σε όσους με τη ψήφο τους στις ευρωεκλογές άσκησαν κριτική στην κυβέρνηση έδωσε ο Πρωθυπουργός.

«Το δίλημμα των εθνικών εκλογών θα είναι πιο σαφές, πιο σκληρό και άκαμπτο», είπε στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης και σημείωσε ότι το κυβερνών κόμμα δεν θα μπορούσε να μείνει αλώβητο όλα αυτά τα χρόνια, καθώς διαχειρίστηκε μια πολιτική που δεν είναι η δική του.

  • Σκουρλέτης: Το δίλημμα των εθνικών εκλογών θα είναι πιο σαφές, πιο σκληρό και άκαμπτο (audio)

«Κλειδί για τη διαμόρφωση του αποτελέσματος θα είναι και η μείωση της αποχής, με αυξημένη συμμετοχή, που φαίνεται ότι αυτή έβλαψε κυρίως τον ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε.

«Τίποτε δεν είναι χαμένο ακόμη, θα δώσουμε τη μάχη έως τις βουλευτικές εκλογές. Υπάρχουν εφεδρείες, πολιτικές, ηθικές και ψυχολογικές»,  είπε στην ΕΡΤ η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη.

  • Η υπ. Προστασίας του Πολίτη Ο. Γεροβασίλη για το εκλογικό αποτέλεσμα (video)

«Εφαρμόσαμε ένα μνημόνιο, μέσα σε αυτό το μνημόνιο καταφέραμε πολλά. Αυτά τα πολλά ενδεχομένως δεν καταφέραμε να τα επικοινωνήσουμε αρκετά και πόσο δύσκολα ήταν και πόσο σκληρά. Μια σκληρή δουλειά δεν επικοινωνήθηκε αρκετά από τον καθένα μας, από τον καθένα υπουργό εννοώ και κάποιους ανθρώπους οι οποίοι θα έπρεπε να το φέρνουν και να το διαχέουν αυτό στην κοινωνία που αυτό λέγεται κομματικός σχηματισμός, αυτό το οποίο οφείλει να έχει μία πολιτική δύναμη. Αυτό είναι το ένα κομμάτι. Πραγματικά πολύ γρήγορα πρέπει να κάνουμε μία αυτοκριτική», σημείωσε.

«Ρεαλισμός, ενότητα και αποφασιστικότητα», ήταν το σχόλιο του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά, ο οποίος κάλεσε σε εγρήγορση τους ψηφοφόρους προτρέποντας τους να διαβάζουν πίσω από τις γραμμές και τονίζοντας ότι η ΝΔ «θα κάνει τα πάντα» για να κρύψει το πρόγραμμά της.

  • Κρίνετε προγράμματα, διαβάστε πίσω από τις γραμμές, προτρέπει ο Ν. Παππάς τους ψηφοφόρους

«Είναι απολύτως βέβαιο αλλά αυτό είναι πολύ πιθανό να μη το δούμε να εκστομίζεται πριν από τις εκλογές. Η ΝΔ θα κάνει τα πάντα για να κρυφτεί. Καλούμε τον κόσμο σε εγρήγορση, να διαβάζει πίσω από τις γραμμές, να κρίνει προγράμματα, να μην ξεχνά. Ο κ. Μητσοτάκης θα κάνει μία προσπάθεια να το παίξει άχρωμος και άοσμος. Είναι απολύτως προφανές και από την τοποθέτηση την οποία παίρνει μέσα στο ΕΛΚ ότι είναι, θα σας έλεγα, στα δεξιά της κεντροδεξιάς οικογένειας στην Ευρώπη. Ευτυχώς όμως και για την Ευρώπη φαίνεται ότι δε θα γίνουν οι επιλογές οι οποίες ο κ. Μητσοτάκης θα ήθελε να γίνουν», είπε.



πηγή ΕΡΤ

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54