Νέα επιδείνωση του καιρού: Ο Αντίνοος έρχεται σήμερα Τρίτη 16 Ιουλίου με άγριες διαθέσεις - Καταιγίδες και χαλάζι έως την Τετάρτη

Έντονα καιρικά φαινόμενα, τα οποία αναμένονται να κορυφωθούν σήμερα Τρίτη, θα προκαλέσει ο «Αντίνοος».

Χαρακτηριστικά της νέας κακοκαιρίας είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας οι οποίες θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πολύ ενισχυμένους ανέμους.

Η χώρα μας θα επηρεαστεί από μια διαταραχή που έρχεται από τον κόλπο της Γένοβας και το Τυρρηνικό πέλαγος και θα προκαλέσει αποκομμένο χαμηλό στην ανώτερη ατμόσφαιρα με ψυχρές και ασταθείς μάζες στα νοτιοανατολικά την σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (EMY), σήμερα Τρίτη (16/07) από τις απογευματινές ώρες, θα επηρεαστεί το Ιόνιο, η Ήπειρος, η Δυτική Μακεδονία, η Δυτική Στερεά, η Πελοπόννησος και πιθανώς πρόσκαιρα η Κεντρική Μακεδονία.

Τις βραδινές ώρες θα επηρεαστεί η Θεσσαλία, η Ανατολική Στερεά και κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Τετάρτη (17/07) οι Σποράδες και η κεντρική και βόρεια Εύβοια.

Τις πρωινές ώρες της Τετάρτης τα έντονα φαινόμενα στα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν και μέχρι το μεσημέρι θα περιοριστούν στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Ανατολική Στερεά και πιθανώς την Εύβοια με εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54