Παίρνει πίσω τις αυξήσεις στα διόδια η Αττική οδός που είχε ανακοινώσει μία εβδομάδα πριν από τις βουλευτικές εκλογές

Η Αττική Οδός δεν θα εφαρμόσει τις αυξήσεις διοδίων που είχε ανακοινώσει μία εβδομάδα πριν από τις βουλευτικές εκλογές και τις είχε παγώσει ο ΣΥΡΙΖΑ με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου - Τότε η εταιρία έκανε λόγο για «εκτροπή από την ελληνική και κοινοτική νομοθεσία» και προειδοποιούσε ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αττικής Οδού γνωστοποιεί ότι δεν θα εφαρμόσει τις αυξήσεις διοδίων που είχε ανακοινώσει μία εβδομάδα πριν από τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Στις 14 Ιουνίου η εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι τα διόδια θα αυξηθούν κατά 50 λεπτά του ευρώ μέσα σε διάστημα έξι μηνών. Το σχέδιο ήταν από την 1η Ιουλίου 2019 τα διόδια να αυξάνονταν από τα 2,80 στα 3 ευρώ και την 1η Ιανουαρίου 2020 από 3 στα 3,30 ευρώ.

Οι ανακοινώσεις είχαν προκαλέσει μεγάλη αντιπαράθεση με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου είχε παγώσει τις αυξήσεις.

Τότε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Αναστάσιος Καλλιτσάντσης, χαρακτήριζε «εκτροπή» από την ελληνική και κοινοτική νομοθεσία την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και έκανε λόγο για μονομερή τροποποίηση της σύμβασης από το Δημόσιο, καθώς και για κίνηση «με ανυπολόγιστες συνέπειες στην αξιοπιστία της χώρας και τις επενδύσεις».

Παράλληλα, η εταιρεία προειδοποιούσε ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη «για να προασπίσει το έννομο συμφέρον της», σημειώνοντας ότι «μπορεί σήμερα οι αυξήσεις να οδηγούνται εξαναγκαστικά σε αναστολή, ωστόσο όταν η υπόθεση κριθεί ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης, οι Έλληνες πολίτες -στο σύνολό τους κι όχι μόνο αυτοί που επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν τον αυτοκινητόδρομο- θα επιβαρυνθούν πολλαπλάσια, καλούμενοι να πληρώσουν τις αποζημιώσεις που θα επιδικαστούν».

Την αναστολή των σχεδιαζόμενων αυξήσεων είχε υποστηρίξει από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Υποδομών Αχ. Καραμανλής, ο οποίος σήμερα μετά την ανακοίνωση της εταιρείας δήλωσε: «Όταν η Αττική Οδός ανακοίνωσε αυξήσεις στα διόδια, βρισκόμασταν στην αντιπολίτευση. Το στενό κομματικό μας συμφέρον ήταν η τοποθέτησή μας να περιοριστεί στο ότι αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ... Όμως ξεκαθαρίσαμε επίσης ότι διαφωνούμε με αυτή την αύξηση γιατί είναι κοινωνικά άδικη. Σταθερά στην ίδια θέση επιμείναμε και όταν αναλάβαμε τη διοίκηση του Υπουργείου. Κι έτσι σήμερα, βλέπουμε με ικανοποίηση την απόφαση της Αττικής Οδού να μην εφαρμόσει τις αυξήσεις. Πάνω απ' όλα, το καλό του πολίτη».





Πηγή ΕΦ.ΣΥΝ.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54