84η ΔΕΘ: O Κυριάκος Μητσοτάκης πρώτη φορά στη Διεθνή Εκθεση με την ιδιότητα του πρωθυπουργού - Οι τρεις άξονες της ομιλίας του - Οι πορείες, οι συγκεντρώσεις και τα ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας

  • Στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνει σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τα εγκαίνια της 84ης ΔΕΘ, η οποία θα διαρκέσει έως τις 15 Σεπτεμβρίου.
  • Οι τρεις άξονες στους οποίους θα κινηθεί ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του.
  • Οι πορείες, οι συγκεντρώσεις και τα ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας.

Σε ρυθμούς ΔΕΘ κινείται η κυβέρνηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να μεταβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έχει σήμερα προγραμματισμένα ραντεβού με στελέχη της Fraport (19.00) προκειμένου να ενημερωθεί για την πρόοδο των έργων στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης.
Μισή ώρα αργότερα θα συναντηθεί με την Εθνική Ομάδα Τυφλών. Στη συνέχεια, στις 20:45 θα έχει συνάντηση με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Το πρωί του Σαββάτου θα επισκεφθεί περίπτερα στον εκθεσιακό χώρο και το βράδυ θα παραστεί στην τελετή εγκαινίων της Διεθνούς Εκθεσης και θα εκφωνήσει την καθιερωμένη ομιλία στο «Βελλίδειο» (20.00) προς τους παραγωγικούς φορείς. Την Κυριακή θα παραχωρήσει την επίσης καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου (13.00) στους εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ, το 2018 - φωτ. αρχείου

MOTIONTEAM/ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ

Ο πρωθυπουργός, ο οποίος θα βρεθεί πρώτη φορά με αυτήν την ιδιότητα στη ΔΕΘ αναμένεται να περιγράψει το κυβερνητικό του σχέδιο, όπου έχει δώσει τον τίτλο «Ανάπτυξη για όλους». Τα όσα θα πει θα κινηθούν σε τρεις άξονες, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. Θα μιλήσει για «μείωση φόρων», για «δημιουργία νέων και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας» και για «ασφάλεια σε κάθε σημείο της επικράτειας», την ώρα που είναι γνωστό ότι επενδύει στη σκληρή ατζέντα του νόμου και της τάξης.

Κινητοποιήσεις

Με διαδηλώσεις θα γίνει δεκτός ο πρωθυπουργός καθώς κατά την ομιλία του στο Βελλίδειο το απόγευμα του Σαββάτου έχουν προγραμματιστεί οι εξής κινητοποιήσεις, όλες στις έξι το απόγευμα:

  • Στο Άγαλμα Βενιζέλου ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.
  • ΠΑΜΕ στην πλατεία Αριστοτέλους.
  • «Μακεδονομάχοι» στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
  • Λαϊκή Ενότητα στη συμβολή των οδών Αγ. Σοφίας με Εγνατία.
  • Λαϊκή Αντίσταση, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Αντιεξουσιαστές στην Καμάρα.
  • ΟΚΔΕ στη συμβολή των οδών Αγ. Σοφίας με Εγνατία.
MOTIONTEAM

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης κάλεσε τα μέλη του να κρατήσουν κλειστά τα καταστήματά τους, από το μεσημέρι του Σαββάτου (7 Σεπτεμβρίου), ημέρα των εγκαινίων της ΔΕΘ. 

Ήδη έχουν δρομολογηθεί συγκεκριμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, με τους περίπου 3.500 αστυνομικούς που θα δώσουν το «παρών», να έχουν το νου τους και στις κινητοποιήσεις του Σαββάτου, που διοργανώνονται από συλλογικότητες και συνδικάτα.

Στο επίκεντρο η Ινδία, πάνω από 1.600 εκθέτες

Τιμώμενη χώρα είναι η Ινδία, η οποία θα παρουσιάσει τον «εαυτό» της σε σχεδόν 3000 τετραγωνικά μέτρα στο περίπτερο 13, με περίπου 80 επιχειρήσεις να εκθέτουν τα προϊόντα τους σε ένα ευρύ φάσμα κλάδων, από τον πρωτογενή τομέα ώς την υψηλή τεχνολογία.

ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Συνολικά, οι άμεσοι και έμμεσοι εκθέτες ξεπερνούν τους 1.600

Η γενική είσοδος στην 84η ΔΕΘ είναι 7 ευρώ, αλλά έχουν προβλεφθεί και μειωμένες τιμές (5 ευρώ) για προσέλευση τις καθημερινές 16.00-18.00 (εκτός Σαββάτου & Κυριακής), για πολύτεκνους - τρίτεκνους και για τα παιδιά (4-10 ετών). Τα παιδιά έως 4 ετών είναι δωρεάν.

Το ωράριο της 84ης ΔΕΘ έχει ως εξής: Τις καθημερινές από τις 16:00-22:00 και τα Σαββατοκύριακα από τις 10:00 έως τις 22:00.



πηγή
«Εφημερίδα των Συντακτών»
Αναλυτικά ρεπορτάζ στην «Εφημερίδα των Συντακτών» που κυκλοφορεί σήμερα, Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54