Καμμένος για βίζες: Θα προκύψουν ενδιαφέροντα στοιχεία και ποινικά και πολιτικά

«Βέβαιος» ότι «θα προκύψουν ενδιαφέροντα στοιχεία και ποινικά και εθνικά και πολιτικά» δήλωσε ο Πάνος Καμμένος μετά την κατάθεση που έδωσε στην Εισαγγελία Διαφθοράς σχετικά με τις καταγγελίες του για παρανομίες με τις βίζες στο υπουργείο Εξωτερικών.

«Ξεκίνησε η προκαταρκτική για τον διαγωνισμό του υπουργείου Εξωτερικών για τις βίζες. Χαίρομαι που ανέλαβε η συγκεκριμένη εισαγγελία γιατί έχει την εμπειρία και τα μέσα σε θέματα διαφθοράς. Είμαι βέβαιος ότι θα προκύψουν ενδιαφέροντα στοιχεία και ποινικά και εθνικά και πολιτικά. Η κατάθεσή μου ήταν η αρχή. Προσκόμισα αρκετά στοιχεία και θα συνδράμουμε με όποια στοιχεία για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης», δήλωσε αμέσως μετά.

Ερωτηθείς για το εάν εκτιμά πως η συγκεκριμένη υπόθεση μπορεί να οδηγηθεί στη Βουλή, ο πρώην υπουργός τόνισε: «Οι υποθέσεις που πάνε στη Βουλή οδηγούνται εκεί για να υπάρξει συγκάλυψη των αδικημάτων. Ας ξεκινήσει η έρευνα για τα υπηρεσιακά στελέχη και αν προκύψουν ευθύνες για πολιτικά πρόσωπα, τότε, ας πάει στη Βουλή».

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων είχε έρθει σε ανοιχτή σύγκρουση με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, λίγες εβδομάδες πριν τη διαδικασία κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο Π. Καμμένος είναι ο πρώτος μάρτυρας που κλήθηκε να καταθέσει για τη συγκεκριμένη υπόθεση και σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ θα προτείνει σειρά μαρτύρων στην εισαγγελία για να καταθέσουν, ανάμεσά τους και υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Εξωτερικών.




ΠΗΓΉ ΕΦ.ΣΥΝ

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54