Eπανέναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής – Αντιφασιστική συγκέντρωση στο Εφετείο

Την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου επαναρχίζει η δικαστική διαδικασία στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Οι επόμενες δικάσιμοι στο Εφετείο είναι στις 9,14,15,17,20-24,28-30/1. Για την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου έχει προαναγγελθεί αντιφασιστική συγκέντρωση στις 9πμ στο Εφετείο, με κεντρική διεκδίκηση να μην γίνει αποδεκτή η εισαγγελική πρόταση.

Σε ανακοίνωσή της η ΚΕΕΡΦΑ (κίνηση ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή) αναφέρει μεταξύ άλλων για την εισαγγελική πρόταση ότι: «Είναι μια πρόταση σκανδαλώδης που υποστηρίζει την απαλλαγή των νεοναζί της Χρυσής Αυγής από την κατηγορία της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση συγκαλύπτοντας τις δολοφονικές τους επιθέσεις. Για τη δολοφονία Φύσσα προτείνει την καταδίκη του Ρουπακιά αλλά απαλλάσσει όλους τους συνεργούς του τάγματος εφόδου που ξεκίνησε από τα γραφεία της ναζιστικής συμμορίας της Νίκαιας, αλλά και την ηγεσία της ΧΑ αδιαφορώντας για τα συντριπτικά στοιχεία με τις επικοινωνίες των μελών με Λαγό και Μιχαλολιάκο.

Αντίστοιχα ρίχνει στα μαλακά τους χρυσαυγίτες για την βάρβαρη δολοφονική επίθεση σε βάρος των Αιγυπτίων αλιεργατών με την μετατροπή της κατηγορίας απο απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη! Στην ίδια μεθόδευση υποβάθμισης των κατηγοριών προχώρησε και για τις δολοφονικές επιθέσεις κατα των κομμουνιστών συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ. Η εισαγγελέας με την πρότασή της έδωσε συγχωροχάρτι για τα εγκλήματα τους. Όχι μόνο δέχτηκε όλους τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων, αλλά υπερέβη ακόμα και την υπερασπιστική τους γραμμή. 5 χρόνια αποδεικτική διαδικασία με τεράστιο όγκο υλικού, σβήστηκε και διαστρεβλώθηκε».

Επίσης έγινε γνωστό ότι στις 17/1/2020, με αφορμή τη συμπλήρωση έξι χρόνων από τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν, θα πραγματοποιηθεί διαδήλωση στα Πετράλωνα, στις 6μμ στην πλατεία Μερκούρη.


ΠΗΓΗ ΕΡΤ

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54