Η Κίνηση Απόστρατων Αστυνομικών απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στην εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους πεσόντες των Ιμίων την Παρασκευή 31 Γενάρη

Κάλεσμα στους απόστρατους αστυνομικούς να συμμετάσχουν στην εκδήλωση μνήμης και τιμής που διοργανώνει η ΚΕΘΑ, για όσους έπεσαν στην εκτέλεση του καθήκοντος στα Ίμια και σ’ όλο το Αιγαίο, απευθύνει η Κίνηση Απόστρατων Αστυνομικών. 

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την Παρασκευή 31 Γενάρη 2019 και ώρα 11.30 στο μνημείο των πεσόντων των Ιμίων, που βρίσκεται στη συμβολή της Λεωφόρου Β. Σοφίας με την οδό Ρηγίλλης (έναντι ΛΑΕΔ).

Στην ανακοίνωσή της η Κίνηση Απόστρατων Αστυνομικών αναφέρει:

«Τιμάμε όσους έπεσαν υπερασπιζόμενοι την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας και τα κυριαρχικά δικαιώματα του λαού μας.

Δεν ξεχνάμε ότι η ζοφερή νύχτα των Ιμίων υπήρξε η απαρχή για τις γκρίζες περιοχές του Αιγαίου, δεν ξεχνάμε το ‘’ευχαριστούμε’’ στους επιδιαιτητές ιμπεριαλιστές Αμερικανούς, δεν ξεχνάμε την επαίσχυντη συμφωνία της Μαδρίτης που ανεγνώρισε ζωτικά συμφέροντα, τις διεκδικήσεις της Τουρκίας, δεν ξεχνάμε ότι οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζουν τα σύνορά μας στο Αιγαίο, όπου προωθούν τη συνδιαχείριση.

Δεν παραβλέπουμε ότι και σήμερα η ελληνική κυβέρνηση επιχειρεί να καθησυχάσει το λαό μας για την επιθετικότητα της Τουρκίας στο Αιγαίο, στην Κύπρο, στην ΑΟΖ και ότι έχει παραχωρήσει βάσεις, στρατιωτικές εγκαταστάσεις και υποδομές της χώρας μας στις ΗΠΑ, ιδιαίτερα με τη νέα ελληνοαμερικανική στρατιωτική συμφωνία, που καθιστά τη χώρα μας ορμητήριο πολεμικών επεμβάσεων και στοχοποιεί το λαό μας.

Δεν θέλουμε τα παιδιά του ελληνικού λαού να γίνονται κιμάς στα κανόνια για τα συμφέροντα των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ μετέχοντας σε πολεμικές αποστολές στο εξωτερικό, στα Στενά του Ορμούζ, στη Λιβύη, στη Σαουδική Αραβία, ενώ αποστολή τους είναι η υπεράσπιση των συνόρων μας και του λαού μας.

Δεν μισούμε τους άλλους λαούς, διαχωρίζουμε τη θέση μας από τους πατριδοκάπηλους και τους φασίστες και επιδιώκουμε να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας σε έναν κόσμο ειρήνης και συνεργασίας, για να δικαιωθεί και η θυσία των πεσόντων αξιωματικών των Ιμίων και όλων των πιλότων μας που έπεσαν στα νερά του Αιγαίου.

Προσυγκέντρωση ΚΕΘΑ ώρα 11.00 στο Πολεμικό Μουσείο».

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54