Βάφτισαν «εργατοπατέρα του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΜΕ» μέχρι και τον γαλάζιο πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ

Μέχρι και τους δικούς τους συνδικαλιστές βιάστηκαν από την κυβέρνηση να χαρακτηρίσουν «εργατοπατέρες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΜΕ», στην προσπάθειά τους να συκοφαντήσουν τη σημερινή 24ωρη απεργία κατά του ασφαλιστικού.

Χθες βράδυ, κυβερνητικοί κύκλοι σχολίαζαν χαρακτηριστικά για την απεργία της ΑΔΕΔΥ, του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, της ΠΟΕ-ΟΤΑ και των Σωματείων στον χώρο των μεταφορών, ότι «πρόκειται για συνδικαλιστικό παραλογισμό και για απεργίες φανερά υποκινούμενες με καθαρά κομματικά κίνητρα και στοχεύσεις».

Η απάντηση ήρθε σήμερα από τον πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ Γιάννη Πάιδα, που δήλωσε ότι πρόσκειται στη ΔΑΚΕ.

Σε παρέμβασή του στο Open, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ τόνισε: «Δεν είμαστε εργατοπατέρες, ούτε του ΠΑΜΕ, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ. Εγώ προσωπικά είμαι της ΔΑΚΕ και ανήκω στον φιλελεύθερο χώρο και δεν αντιδράσαμε τώρα αλλά και όταν είχε έρθει ο νόμος Κατρούγκαλου είχαμε αντιδράσει χαρακτηρίζοντας το νόμο με ανακοινώσεις μας “ανθρωποκτόνο”».

Καυστικό ήταν ακολούθως το σχόλιο της Έφης Αχτσιόγλου που κατήγγειλε κοινωνικό αυτοματισμό.

«Όταν ο κ. Μητσοτάκης και οι υπουργοί του κατηγορούν τους απεργούς χαρακτηρίζοντάς τους ως δήθεν «εργατοπατέρες του ΣΥΡΙΖΑ» και την ίδια ώρα βγαίνει ο Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ και δηλώνει πως είναι μέλος της ΔΑΚΕ, δηλαδή της ΝΔ, της οποίας ήταν και υποψήφιος ευρωβουλευτής, τότε όλη η Ελλάδα καταλαβαίνει πως κανένας κοινωνικός αυτοματισμός δεν μπορεί να κρύψει την αλήθεια για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που πίσω από την προπαγάνδα για γενικευμένες αυξήσεις στις συντάξεις φέρνει μόνο αυξήσεις στις εισφορές για 9 στους 10 και μειώσεις στο συνολικό εισόδημα των συνταξιούχων», δήλωσε η τέως υπουργός Εργασίας.


ΠΗΓΗ : ΕΦΣΥΝ

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54