Με καλό καιρό το πέταγμα του χαρταετού

Έως και την Καθαρή Δευτέρα αναμένονται καλές καιρικές συνθήκες με ηλιοφάνεια και αραιές νεφώσεις, με εξαίρεση τα δυτικά, όπου την Καθαρή Δευτέρα προβλέπονται τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι την Κυριακή και την Καθαρή Δευτέρα θα πνέουν γενικά από νότιες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και την Κυριακή στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει την Κυριακή τους 14-16 βαθμούς, ενώ την Καθαρή Δευτέρα θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, την Καθαρή Δευτέρα, αναμένονται αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες, με τοπικές βροχές στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Δυτική Στερεά και προς το μεσημέρι στη Θράκη.



Προσοχή απαιτείται στις μετακινήσεις στο οδικό δίκτυο της Δυτικής Ελλάδας, κυρίως τις πρωινές ώρες της Καθαρής Δευτέρας, ενώ τις απογευματινές ώρες που αναμένεται κι η επιστροφή των ταξιδιωτών, με εξαίρεση στα δυτικά και τοπικά στη Θράκη, στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο αναμένονται γενικά καλές καιρικές συνθήκες.

Οι άνεμοι την Καθαρή Δευτέρα θα πνέουν γενικά από νότιες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και μετά το μεσημέρι τοπικά στα πελάγη ισχυροί 6 μποφόρ, ευνοώντας γενικά το πέταγμα του χαρταετού και στις ηπειρωτικές περιοχές, όπου η ένταση των ανέμων προς το μεσημέρι θα φτάνουν τα 3-4 μποφόρ.



Η θερμοκρασία την Καθαρή Δευτέρα θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 15-17 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 18-19 βαθμούς, στα νησιωτικά τμήματα τους 16-18 βαθμούς και στην Κρήτη τους 20-22 βαθμούς Κελσίου.


Πηγή:ΕΡΤ

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 02/03/2020 - 13:01