265 ΚΙΛΑ ΡΟΥΧΙΣΜΟΥ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ- ΝΕΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ

Το μεσημέρι της Παρασκευής 24 Απρίλιου οι κάτοικοι των εργατικών πολυκατοικιών των οδών Ξενοπούλου και Μανδηλαρά 2 είχαν μια ευχάριστή έκπληξη στις δύσκολες μέρες που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα.

Εκπρόσωποι και εθελοντές της Αμκε Ιασις και του Προγράμματος Fabric Republic, μαζί με τον Δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας– Νέας Χαλκηδόνας Γιάννη Βούρο καθώς και οι υπάλληλοι της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου,  παρέδωσαν 265 κιλά ρουχισμό, που αφορούσαν συνανθρώπους μας όλων των ηλικιών.

 

Η δράση πραγματοποιήθηκε  θα πραγματοποιηθεί παράδοση ρουχισμού σε συνέχεια του αιτήματος του Κοινωνικού Ενδυματοπωλείου "Ένδυμα" του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας, με στόχο την υποστήριξη των ευάλωτων ομάδων της Κοινότητας.

Ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδελφείας – Νέας Χαλκηδόνας Γιάννης Βούρος τόνισε:

«Είναι γεγονός πως σε αυτές τις  περιόδους που βιώνουμε μια ακόμα κρίση, οτιδήποτε λέγεται και που αφορά την κοινωνική πολιτική, την προαγωγή της δημόσιας υγείας είναι λίγο πολύ αυτονόητο. Αλλά δεν μπορώ να μην εξάρω τη συνεργασία που έχουμε αναπτύξει, ως τομέας Κοινωνικής Πολιτικής, με το Κοινωφελές Ίδρυμα ΙΑΣΙΣ και το παρακλάδι της Fabric Republic. Προκειμένου να κάνουμε ότι μπορούμε περισσότερο, θα προασπίσουμε τη δημόσια υγεία και κυρίως τις ευάλωτες ομάδες, οι οποίες υπήρχαν ως απότοκο της κρίσης που έχει προηγηθεί αλλά και που το εύρος της είναι μεγαλύτερο, ειδικά αυτή την περίοδο. Είναι μια συνεργασία, η οποία θα συνεχιστεί σε όλους τους τομείς αλλά και στην παράδοση τροφίμων, φαρμάκων, μεταφοράς κάποιου δημότη που χρήζει αμέσως περίθαλψης σε νοσοκομείο ή κλινική. Αυτές οι δομές που δημιουργούνται σε αυτή την περίοδο της κρίσης είναι πολύ ισχυρές και αυτή η αλυσιδωτή αντίδραση μεταξύ αυτών των Κοινωφελών ιδρυμάτων θα συνεχιστεί. Ευχαριστώ το ΙΑΣΙΣκαι το Fabric Republic και τη συνέχεια ελπίζω να τη δούμε σύντομα».

 

Ο Δημήτρης Βρόντος, Αντιπρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Ελλάδας δήλωσε:

«Θα ήθελα ως εκπρόσωπος του ΙΑΣΙΣ να ευχαριστήσω πολύ τον Δήμαρχο κο Βούρο, με τον οποίο έχουμε αναπτύξει μια συνεργασία, η οποία δεν έχει να κάνει μόνο με την πανδημία αλλά θα συνεχιστεί και εκτιμώ και πιστεύω πως θα έχει πολύ θετικά αποτελέσματα.Αυτή η πανδημία μέσα σε όλα τα κακά έφερε και ένα πολύ καλό, ένα θετικό σημείο ότι εκδηλώθηκε η ανθρωπιά από πολλούς και από πολλές. Το ΙΑΣΙΣ ως μη κυβερνητική οργάνωση, είναι βέβαιο ότι το ρόλο τον οποίο καλείται να παίξει τον έχει παίξει στο έπακρο. Η βασική της λειτουργία του ΙΑΣΙΣ και του CONNECTYOURCITY είναι η βοήθεια του ανθρώπου προς τον άνθρωπο. Αυτό εμείς καλούμαστε να κάνουμε, αυτό εμείς πιστεύουμε και αυτό υλοποιούμε. Στη βάση αυτής της αξίας, την οποία δεν πρόκειται να παραβούμε ποτέ, έχουμε μια συνεργασία που έχει τα ίδια ποιοτικά χαρακτηριστικά με τον κον Βούρο,τονοποίο ευχαριστούμε. Πιστεύω ότι η συνεργασία έχει δώσει κάποια αποτελέσματα και είμαι βέβαιος ότι θα δώσει ακόμα περισσότερα με θετικό πρόσημο.

Η Κάκια Κοροβέση, Υπεύθυνη Κοινωνικής Διασύνδεσης Fabric Republic είπε:

«Το κοινωνικό ένδυμα του Δήμου Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας στεγάζεται σε αυτό το χώρο. Είμαι υπεύθυνη και ασχολούμαι με την τακτοποίηση και καταμερισμό κάποιων προσφορών από πολίτες προς πολίτες, που έχουν θέματα με τα ενδύματα τους.  Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο. Ίσως είναι δύσκολες εποχές και ίσως να υπάρχουν περισσότερες ανάγκες. Ευτυχώς υπάρχει μεγάλη προσφορά στη μεγάλη ζήτηση. Φροντίζουμε να είναι πολύ καθαρά και να είναι καλυμμένες όλες οι ηλικίες από πολύ μικρά παιδιά ως πολύ μεγάλοι άνθρωποι. Θα λειτουργούμε 2 φορές την εβδομάδα, όπου θα έχουμε συνεννόηση-από πριν- με ποιους θα παρέχουμε τιςυπηρεσίες μας και ελπίζουμε να καταφέρουμε να είμαστε όλοι μαζί πολύ καλά»

Ενώ παράλληλα οι εθελόντριες του κοινωνικού παντοπωλείου δήλωσαν:

«Ο πρωτεύον στόχος είναι η εξάπλωση και η δημιουργία εθελοντισμού στη χώρα μας, ο οποίος δεν έχει εξαπλωθεί λόγω έλλειψης παιδείας  και  έλλειψης δυνατοτήτων του κόσμου. Είναι πολύ σημαντικό οι άνθρωποι που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες να μπορούν να απευθυνθούν σε ανθρώπους που θα τους στηρίξουν. Η ενσυναίσθηση είναι τεράστιο κομμάτι, το οποίο μας διακατέχει και δουλεύουμε για αυτό.»

«Η κοινωνική Υπηρεσία του Fabric Republic, σε συνεργασία με την ομάδα διαλογής και την ομάδα εθελοντών συνεργάζονται με όλες τις υπηρεσίες που έχουν ανάγκη από καθαρό ρουχισμό προσπαθώντας να καλύψουν οποιαδήποτε ανάγκη προκύπτει. Στεκόμαστε δίπλα στους ευάλωτους συνανθρώπους μας και καλούμε όσους ανθρώπους θέλουν να προσφέρουν εθελοντικά σε αυτή τη δράση, να επικοινωνήσουν μαζί μας και να συμμετέχουν στο πρόγραμμα.»

Η υπηρεσία της Fabric Republic ξεκίνησε να λειτουργεί το 2017. Πρόκειται για ένα καινοτόμο και ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης ρουχισμού, το οποίο εστιάζει στις κοινωνικές ανάγκες του σήμερα, στη βιωσιμότητα και στην αειφόρο ανάπτυξη. Το πρόγραμμα, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, υποστηρίζεται από την ΑΜΚΕ Ίασις, μια δομή που δραστηριοποιείται στο χώρο της ψυχικής υγείας και του προσφυγικού, μέσω της παροχής ψυχοκοινωνικών υπηρεσιών σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού που κινδυνεύουν από κοινωνικό αποκλεισμό.

Επιγραμματικά η διαδικασία που ακολουθεί η Fabric είναι η εξής: αρχικά συλλέγονται ρούχα είτε από κάδους που έχουν τοποθετηθεί για αυτόν τον σκοπό, είτε μέσω συνεργασιών με εταιρείες στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, είτε με την ενεργή συμμετοχή των πολιτών. Στη συνέχεια όσα από τα ρούχα είναι σε καλή κατάσταση χορηγούνται μέσω της κατάλληλης διαδικασίας (διαλογή, πλύσιμο, απολύμανση, συσκευασία, διανομή)  σε κοινωφελείς οργανισμούς. Διαφορετικά, προωθούνται στην ανακύκλωση ή επαναχρησιμοποιούνται στην upcycling  συλλογή της εταιρείας. Περισσότερες πληροφορίες

www.fabricrepublic.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54