Νέα μέτρα για τον κορονοϊό από τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου

Νέα μέτρα για την Αττική ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, μετά την «έκρηξη» των κρουσμάτων στο Λεκανοπέδιο.
Σε σύνολο 14.000 κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας, αυτή τη στιγμή υπάρχουν 4.084 ενεργά και 2.100 στην Αττική. 966 εξ αυτών είναι στον Δήμο Αθηναίων, με τα περισσότερα να εντοπίζονται στο κέντρο της πόλης, σε συγκεκριμένες γειτονιές.

Όπως είπε ο υφυπουργός, θα υπάρξουν άνθρωποι που θα μεταφερθούν σε ξενοδοχεία καραντίνας.
Παράλληλα, κάλεσε τους εργοδότες να εφαρμόζουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, καθώς το 29,07% των κρουσμάτων έχουν εντοπιστεί σε χώρους εργασίας. Ο κ. Χαρδαλιάς επέμεινε στις συστάσεις για χρήση μάσκας στα ΜΜΜ.

 
Από τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Οκτωβρίου θα ισχύσουν τα εξής:

- Δημόσιες συναθροίσεις έως εννέα άτομα

 - Αναστέλλονται οι συναυλίες.

- Αναστέλλονται οι προβολές σε κινηματογράφους.

- Υποχρεωτική τηλεργασία στο 40% για εργαζομένους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Ειδικά για την Αττική, η οποία συγκεντρώνει πάνω από τα μισά από τα ενεργά κρούσματα της χώρας, ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε:

  • Υποχρεωτική τηλεργασία στο 40% για τους εργαζόμενους ιδιωτικού και δημοσίου τομέα.
  • Κλιμακωτό ωράριο στο Δημόσιο: προσέλευση σε τρία κύματα (στις 7, 8 και 9 το πρωί) και αποχώρηση σε 4 κύματα (εντός διώρου από τη λήξη εργασίας)
  • Σαρωτικοί έλεγχοι σε χώρους εργασίας και κυρώσεις σε εργοδότες και εργαζομένους που δεν τηρούν τα μέτρα στους χώρους εργασίας
  • Rapid test σε χώρους εργασίας και συναθροίσεων

Τέλος, αποφασίστηκε η διαμονή σε ξενοδοχεία καραντίνας για τα ασυμπτωματικά θετικά κρούσματα μεταξύ ευάλωτων ομάδων (πρόσφυγες κτλ).

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 18/09/2020 - 18:27