Φοιτητές ΑΣΟΕΕ χωρίς βιβλία

Τελειώνει το 2020 και οι πρωτοετείς φοιτητές του Τμήματος Διεθνών και Οικονομικών Σπουδών της ΑΣΟΕΕ δεν έχουν προμηθευτεί τα βιβλία τους. Τι να πει κανείς. Η κυρία Κεραμέως περί άλλα δείχνει να τυρβάζει, αδιαφορώντας για τις ανάγκες των φοιτητών. Αγνωστοι αι βουλαί του Κυρίου [της], διότι περισσότερο υπουργός Θρησκευμάτων είναι παρά Παιδείας - με την τελευταία δεν φαίνεται να έχει αγαθές σχέσεις παρότι έχει σπουδάσει σε σπουδαία πανεπιστήμια της αλλοδαπής.

Οι πρωτοετείς δεν έχουν μείνει με σταυρωμένα τα χέρια, αλλά, δυστυχώς, ουδείς από την κυβέρνηση τους ακούει. Εχουν στείλει επιστολή στην υπουργό αλλά και σε πολλούς βουλευτές. Ακρα του τάφου σιωπή. Η τρέχουσα κατάσταση φανερώνει ότι η πλειονότητα των φοιτητών δεν έχει ούτε ένα βιβλίο να διαβάσει, την ώρα που πολλά πανεπιστήμια ξεκινούν τις εξετάσεις στις 11 Ιανουαρίου.

Η Κεντρική Επιτροπή της Πρωτοβουλίας των Νέων (αριθμεί οκτακόσια μέλη σε όλη τη χώρα και δραστηριοποιείται σε ζητήματα παιδείας, ανθρωπίνων δικαιωμάτων και περιβαλλοντισμού - ήσαν συνδιοργανωτές των κινητοποιήσεων για το κλίμα πέρυσι και εφέτος, με την οργάνωση Friday for future) στέλνει κραυγή βοηθείας και εκφράζει και την απορία της γιατί τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης δεν δείχνουν να ενδιαφέρονται - «είναι μηδενική η στήριξη του ελληνικού Τύπου», αναφέρουν, για την ανάδειξη του φλέγοντος γι' αυτούς [αλλά μόνο γι' αυτούς;] θέματος της παραλαβής των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων.

Για την κυβέρνηση δεν έχουν, καθώς φαίνεται, και τόση σημασία μερικά βιβλιαράκια μπροστά στο μεγαθήριο του πρώην πρωθυπουργού στα Λεγραινά. Είναι φανερό. Δεν ντρέπονται, ούτε καν κοκκινίζουν - έστω απαλά. Ούτε φαίνεται να έχουν συνειδητοποιήσει την παταγώδη αποτυχία τους στην υγεία, την παιδεία και την οικονομία - δηλαδή παντού.

Μόνο φωνασκούν και κομπορρημονούν, σχεδόν χυδαία, για το πόσο καλοί είναι στη διαχείριση της πανδημίας [και ας πληθαίνουν οι νεκροί και ας αποδεκατίζεται ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό] και στις [ανύπαρκτες] επενδύσεις που θα έφερναν στη χώρα και θα έρρεε το χρήμα στις τσέπες της ταλαιπωρημένης από τους αριστερούς κοινωνίας. Πόσο ολίγιστοι αποδεικνύονται - ούτε και οι πιο φανατικοί οπαδοί τους δεν περίμεναν τέτοια ανεπάρκεια, ατζαμοσύνη και οπωσδήποτε αναισθησία για τις πράξεις τους· αρκεί οι προστατευόμενοί τους να είναι ευχαριστημένοι.

Ο,τι έχει σχέση με τους απλούς ανθρώπους δεν τους απασχολεί, δεν τους πονά. Ισως γιατί οι ίδιοι έχουν λύσεις στα θέματα υγείας και παιδείας με τους φίλους τους κλινικάρχες και διευθυντές ιδιωτικών ιδρυμάτων - ποια πλέμπα τώρα, ποιος λαός που υποφέρει. Εξάλλου φταίει ο ίδιος ο λαός γι' αυτούς τους θιασώτες του νεοβαρβαροφιλελευθερισμού. Διότι μόνο οι βάρβαροι κομπάζουν για τις «επιτυχίες» τους και κραυγάζουν και αλαλάζουν.

Ποια αριστεία και κουραφέξαλα. Το τμήμα αυτό της ΑΣΟΕΕ δημιουργήθηκε, υποτίθεται, για φοιτητές που θα λάβαιναν μια γερή μόρφωση, ικανή να ανταγωνιστεί τους Ευρωπαίους συναδέλφους τους, θα αποκτούσαν οι φοιτητές μια διεθνή αναγνώριση - και η καριέρα τους στο πιάτο. Σιγά. Ας τους δώσουν τα βιβλιαράκια τους πρώτα - αλλά ούτε γι' αυτό είναι ικανοί. Για γέλια και για κλάματα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54