Εκατοντάδες μαθητές όμηροι ενόπλων στη Νιγηρία μετά από επίθεση

Εκατοντάδες Νιγηριανοί μαθητές έχουν απαχθεί μετά την επίθεση ενόπλων σε γυμνάσιο στη βορειοδυτική πολιτεία της Κατσίνα, επιβεβαίωσε η αστυνομία.

Το σχολείο στην Κανκάρα δέχθηκε επίθεση το βράδυ της Παρασκευής από μια μεγάλη ομάδα ληστών που πυροβόλησαν με Καλάσνικοφ, δήλωσε ο εκπρόσωπος της κρατικής αστυνομίας, Γκάμπο Ίσα. Η αστυνομία ενεπλάκη σε ανταλλαγή πυρών με τους δράστες της επίθεσης, και έτσι έδωσε την ευκαιρία σε κάποιους μαθητές να περάσουν από τον φράχτη του σχολείου και να τρέξουν μακριά από τον τόπο του συμβάντος με ασφάλεια.

Περίπου 400 μαθητές φέρεται να παραμένουν στα χέρια των δραστών, ενώ 200 έχουν βρεθεί σώοι, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.
«Η αστυνομία, ο στρατός της Νιγηρίας και η Πολεμική Αεροπορία της Νιγηρίας συνεργάζονται στενά με τις σχολικές αρχές για να εξακριβώσουν τον πραγματικό αριθμό των αγνοουμένων ή / και απαχθέντων μαθητών», δήλωσε ο Ίσα.
Ένας κάτοικος της πόλης, ο Μανσούρ Μπέλο, δήλωσε στο Associated Press ότι οι δράστες πήραν μερικούς από τους μαθητές.
Το πιο σοβαρό περιστατικό συνέβη τον Απρίλιο του 2014, όταν μέλη της τζιχαντιστικής ομάδας Μπόκο Χαράμ απήγαγαν 276 κορίτσια από τον κοιτώνα του σχολείου τους στο Τσιμπόκ, στη βορειοανατολική πολιτεία Μπόρνο. Περίπου 100 από τα κορίτσια εξακολουθούν να αγνοούνται.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54