Φοιτητική συγκέντρωση στα Προπύλαια κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας

Γύρω στη μία το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση κατά της θέσπισης αστυνομικού σώματος στα πανεπιστήμια που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας.

Οι φοιτητές που έκαναν συλλαλητήριο τηρώντας τα μέτρα κοινωνικής αποσταστιοποίησης και ασφαλείας κατά του κορονοϊού και φώναξαν συνθήματα όπως: «Ακούστε καλά τι λένε οι φοιτητές έξω η ασφάλεια από τις σχολές», «Κάτω τα χέρια από το άσυλο» και «Έξω από τις σχολές μας η αστυνομία».

Στη συνέχεια, διαλύθηκαν χωρίς να δημιουργηθούν εντάσεις ή προβλήματα.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονταν στην πλατεία Κοραή και δεν επέτρεψαν στους φοιτητές να προχωρήσουν σε πορεία όπως έγινε και στις συγκεντρώσεις της Τρίτης ενάντια στον προϋπολογισμό του 2021.

Οι φοιτητές διαφωνούν κάθετα με τη σύσταση σώματος πανεπιστημιακής αστυνομίας τονίζοντας ότι θα επιστρέψουμε σε άλλες εποχές όπου υπήρχε το περιβόητο σπουδαστικό της ασφάλειας.
Οι φοιτητικές οργανώσεις που καλούσαν στη συγκέντρωση, καταγγέλλουν την κυβέρνηση ότι δεν διστάζει να εκμεταλλευτεί την πανδημία και την περίοδο της καραντίνας για να περάσει πλήθος αντιλαϊκών μέτρων και να οξύνει την επίθεση στον κόσμο της εργασίας.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54