«Εμείς το λέμε λογοκρισία» διαμηνύουν οι Φωτορεπόρτερ

Παρέμβαση με καθαρές κουβέντες για το γεγονός πως φωτογραφίες όπως του Μάριου Λώλου και της Τατιάνας Μπόλαρη «πέφτουν» από το facebook πραγματοποίησε με ανακοίνωσή της η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας, καταγγέλλοντας πως προφίλ συναδέλφων τους στο facebook έχουν πέσει επειδή απλώς δημοσίευσαν φωτογραφίες από την καταγραφή γεγονότων.


Στο κατέβασμα αναρτήσεων με φωτογραφίες επαγγελματιών φωτορεπόρτερ από τη χθεσινή πορεία αλληλεγγύης στον κρατούμενο απεργό πείνας, Δημήτρη Κουφοντίνα προχώρησε το facebook τη Δευτέρα και την Τρίτη, κλιμακώνοντας την επίθεση στην ελευθερία του Τύπου και της Έκφρασης στην οποια έχει επιδοθεί τις τελευταίες εβδομάδες σε σελίδες συλλογικοτήτων αλλά και απλών χρηστών.

Σε ανακοίνωσή της, η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας (ΕΦΕ) καταγγέλλει την πρωτοφανή αυτή λογοκρισία, τονίζοντας πως αυτό γίνεται σε αναρτήσεις φωτορεπόρτερ που δημοσιεύουν φωτογραφίες πραγματικών γεγονότων.

«Οι φωτορεπόρτερ έχουν την υποχρέωση να σπεύσουν εκεί που φεύγουν οι άλλοι, να καταγράφουν τα γεγονότα και να δείχνουν την εικόνα τους σε όλους, «για να μην πει ποτέ ξανά κάποιος, ‘αυτό δεν το ήξερα΄». Σήμερα έχουν «πέσει» στο facebook πολλά προφίλ συναδέλφων οι οποίοι δεν έκαναν τίποτα άλλο απ΄ αυτό. Δημοσίευσαν εικόνες από μια πορεία που έγινε για το θέμα του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα» τονίζει η ΕΦΕ.

«Δεν ξέρουμε πως θέλει να το ονομάσει αυτό το γεγονός το facebook, εμείς το λέμε λογοκρισία.» καταλήγει η καταγγελία.

 

Πηγή: thepressproject.gr

 
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54