Ο ηθοποιός και συγγραφέας Μάκης Δελαπόρτας στο ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ στην ΕΡΤopen την Τετάρτη στις 20.00

Ο ηθοποιός και ο συγγραφέας Μάκης Δελαπόρτας έχει γράψει 50 βιογραφίες των μεγαλύτερων Ελλήνων σταρ, είναι ο άνθρωπος, που έζησε τα μεγαλύτερα αστέρια του θεάτρου και του κινηματογράφου της Ελλάδας, και γνώριζε πολλά από τα μυστικά τους. Θα μας αποκαλύψει τα χρυσά μυστικά των μεγάλων μύθων, της δεκαετίας του ’60 στο ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ στην ΕΡΤopen την Τετάρτη στις 20.00

Ο Μάκης Δελαπόρτας, εκτός από τα βιβλία που έγραψε, επιμελήθηκε 300 δισκογραφικές παραγωγές για τον ελληνικό κινηματογράφο και το θέατρο.

Στο θέατρο μετά από το «Μέρες Ραδιοφώνου», «Το πρώτο μας πάρτι» και το «Σινεμασκόπ – The musical», τώρα σκηνοθετεί στο θέατρο Βέμπο το έργο «Η κυρία Επιθεώρηση”». Είναι ένα αφιέρωμα στα 100 χρόνια της ελληνικής επιθεώρησης ξεκινώντας από την Κοτοπούλη και φτάνοντας περίπου ως τις μέρες μας.
Ο θίασος είναι καταπληκτικός: Γιάννης Ζουγανέλης, Σοφία Μουτίδου, Νίνα Λοτσάρη, Ζέτα Δούκα, Ελένη Καστάνη, Παναγιώτης Πετράκης και στο τραγούδι ο Κώστας Μακεδόνας. Ο Μάκης Δελαπόρτας είναι ο κομπέρ της παράστασης, ενώ στα κείμενα συνεργάζεται με τον Στέλιο Παπαδόπουλο.

Είναι μια πλούσια και φιλόδοξη παραγωγή μέσα στη γκρίζα εποχή που ζούμε, είναι μια νότα αισιοδοξίας και χαράς.

Επίσης, κυκλοφορήσε, από γνωστή εφημερίδα, μια σειρά βιογραφιών σημαντικών ηθοποιών του θεάτρου: Μαρίκα Κοτοπούλη, Κυβέλη, Αιμίλιος Βεάκης, Κατίνα Παξινού, Αλέξης Μινωτής, Μάνος Κατράκης, Έλλη Λαμπέτη, Δημήτρης Χόρν και Μαίρη Αρώνη. Είναι μια έρευνα και καταγραφή χρόνων που ολοκλήρωσε πρόσφατα.

Τέλος, το Νοέμβριο ετοιμάζει ένα ακόμα βιβλίο με θέμα τα backstage του ελληνικού κινηματογράφου, όπου θα περιλαμβάνει πολλά χιουμοριστικά και νόστιμα περιστατικά, το πως γυρίστηκαν οι ταινίες.

Είναι μια συνέντευξη με αποκαλύψεις πολλών μυστικών. ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ Τετάρτη στις 20.00
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 13/09/2021 - 22:46