«Μην τους φοβάσαι, στον φόβο σου ποντάρουν»: Σήμερα η πορεία για τον Παύλο Φύσσα

Ημέρα μνήμης η 18η Σεπτεμβρίου, καθώς σαν σήμερα, πριν από ακριβώς οκτώ χρόνια, ο αντιφασίστας Παύλος Φύσσας δολοφονείται εν ψυχρώ από το μαχαίρι του χρυσαυγίτη Γιώργου Ρουπακιά.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, θα πραγματοποιηθεί στη μνήμη του η καθιερωμένη αντιφασιστική συγκέντρωση στο Κερατσίνι. Ειδικότερα, σήμερα Σάββατο, στις 17:30 θα πραγματοποιηθεί αντιφασιστική συγκέντρωση στην οδό Παύλου Φύσσα 60, όπου το αντιφασιστικό κίνημα δίνει ραντεβού. Ο «Αντιφασιστικός Σεπτέμβρης» τιμά τη μνήμη του Παύλου Φύσσα με συζητήσεις, συναυλίες και δράσεις.

 

Αξίζει να σημειωθεί πως χθες πραγματοποιήθηκε η κεντρική συναυλία στον Πολυχώρο Λιπασμάτων στην Δραπετσώνα, όπου τραγούδησαν οι Αλκίνοος Ιωαννίδης, Γιώργος Μεράτζας, Γιώργος και Νίκος Στρατάκης, Μίλτος Πασχαλίδης, Hoodie Mics, Psyclinic tactix και Dj Magnum και οι Rationalistas.

 
 23-26 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί και το «Solidarity Film Festival» Killah P που περιλαμβάνει προβολές ταινιών και ντοκιμαντέρ στον κινηματογράφο Μελίνα στην Δραπετσώνα.

Συγκεκριμένα:

 Πέμπτη 23/9, 19:30 μ.μ.

Προβολή της ταινίας «In the Fade» του Φατίχ Ακίν.

 Παρασκευή 24/9, 19:30 μ.μ.
Ταινίες μικρού μήκους και συζήτηση από σχολεία και νέους, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σάββατο 25/9, 19:30 μ.μ.
Προβολή ντοκιμαντέρ «Χ.Α. Υπόθεση όλων μας» με παρουσία της σκηνοθέτιδας Α. Κουρούνη.

Κυριακή 26/9, 19:30 μ.μ.
Προβολή της ταινίας «Το Σωσίβιο» με παρουσία του σκηνοθέτη Γιάννη Παναγιωταράκου.

Σήμερα, 8 χρόνια μετά, ο πυρηνάρχης της Νίκαιας Πατέλης και υπόλοιπο τάγμα εφόδου είναι στις φυλακές Δομοκού και περιμένουν την έναρξη της δίκης σε δεύτερο βαθμό.

Η εγκληματική οργάνωση του Μιχαλολιάκου είναι στη φυλακή. Ούτε ο Γιάννης Λαγός, αλλά ούτε ο Χρήστος Παππάς κατάφεραν να αποφύγουν την έκτιση ποινής, ενώ οι τελευταίες αιτήσεις αναστολής από τους Παναγιώτη Ηλιόπουλο και Νίκο Μίχο έπεσαν στο κενό.