Ο Σωτήρης Χατζάκης ένας εξαιρετικός ηθοποιός και σκηνοθέτης, θα δώσει συνέντευξη στο ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ στις 20.00 στην ΕΡΤopen.

Ο Σωτήρης Χατζάκης ένας εξαιρετικός ηθοποιός και σκηνοθέτης αλλά και ένας σοφός, οξυδερκής και βαθιά σκεπτόμενος άνθρωπος θα δώσει συνέντευξη στο ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ στις 20.00 στην ΕΡΤopen. Με την ιδιότητα του ηθοποιού συμμετείχε σε 40 παραστάσεις, με την ιδιότητα του σκηνοθέτη έχει υπογράψει 35 παραστάσεις σε κρατικά και ιδιωτικά θέατρα της Ελλάδας. Διετέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής στο Εθνικό Θέατρο και στο Κ.Θ.Β.Ε.
Αφορμή της συνέντευξής μας είναι ένα εξαιρετικά επίκαιρo έργο "Συνοικία το όνειρο", το οποίο έχει ανέβει στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο.
Πρόκειται για τη θεατρική μεταφορά της ομώνυμης, θρυλικής ταινίας του Αλέκου Αλεξανδράκη. Το εμβληματικό έργο του ελληνικού κινηματογράφου, που προκάλεσε σάλο την δεκαετία του '60, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο σανίδι σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία του Σωτήρη Χατζάκη.

Το έργο είναι βαθιά ανθρώπινο και ρεαλιστικό και αγκαλιάζει με αγάπη τα τραγικά πρόσωπα που συμμετέχουν.
O ορισμός της κοινότητας, της αλληλεγγύης, της συγχώρεσης, είναι τα στοιχεία που καθορίζουν την πορεία των χαρακτήρων, που άλλοτε με δραματικό και άλλοτε με χιουμοριστικό τρόπο, αγωνίζονται για μια χαραμάδα φως σε μια καλύτερη ζωή, σε ένα καλύτερο μέλλον.
Σημαντικό ρόλο στην παράσταση, όπως και στην ταινία άλλωστε, έχουν τα αξέχαστα τραγούδια και η μουσική του Μίκη Θεοδωράκη, που ερμηνεύει ζωντανά κι έχει την μουσική επιμέλεια ο Ζαχαρίας Καρούνης, στην κιθάρα ο Μάριος Μούρμουρας και οι Κοσμάς Κοκόλης κι Αλέκος Γλυκιώτης στο μπουζούκι.
Συμμετέχει η Μαρία Γράμψα.