ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ / Να σταματήσει ο εμπαιγμός της κυβέρνησης - Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τα αιτήματά μας

«Οι ελαιοπαραγωγοί της Κέρκυρας και γενικότερα οι αγροτοκτηνοτρόφοι γνωρίσουμε πολύ καλά ότι η δύναμή μας είναι οι Αγροτικοί Σύλλογοι, η Ομοσπονδία μας, ο πανελλαδικός συντονισμός με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων και όπλο οι αγώνες μας. οι αγώνες ενάντια στην ΚΑΠ και στις αντιλαϊκές πολιτικές των εκάστοτε κυβερνήσεων έφεραν τις κατακτήσεις όπως το αφορολόγητο. Δεν μας χάρισε τίποτα καμία κυβέρνηση», τονίζει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Κέρκυρας, με αφορμή την επίσκεψη στο νησί του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Γ. Στύλιου στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης για τη νέα ΚΑΠ 2023-2027. 

«Ήρθε να μας μιλήσει για τα καλά της νέας ΚΑΠ που στόχο έχει τη συγκέντρωση της παραγωγής και σε μια πορεία της συγκέντρωσης της γης, του φυτικού και ζωικού κεφαλαίου σε λίγα χέρια και σε μεγάλες επιχειρήσεις» σημειώνει η Ομοσπονδία, προσθέτοντας ότι «κουβέντα δεν είπε για το μεγάλο κόστος παραγωγής με την αύξηση τιμών όλων των αγροεδοφίων (λιπάσματα, δίχτυα, φάρμακα κλπ.), του πετρελαίου, του ρεύματος. Κουβέντα δεν είπε για τη χαμηλή τιμή του λαδιού και των άλλων αγροτικών προϊόντων που την καθορίζουν οι μεγαλέμποροι μαζί με τις μεταποιητικές βιομηχανίες με κριτήριο την κερδοφορία τους. Κουβέντα δεν είπε για το κύμα της ακρίβειας που ροκανίζει το συνεχώς μειωμένο αγροτικό - λαϊκό εισόδημα.

Κουβέντα δεν είπε για τις ζημιές που έχουν πάθει οι ελαιοπαραγωγοί με αποτέλεσμα τη μείωση της παραγωγής. Τα ψίχουλα που δόθηκαν την προηγούμενη καλλιεργητική περίοδο μόνο στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες με τίποτα δεν κάλυψαν τη ζημιά. Κουβέντα δεν είπε για την προβληματική αγροτική οδοποιία και την ανύπαρκτη χρηματοδότησή της».

«Ας σταματήσει λοιπόν η κυβέρνηση να μας εμπαίζει διαφημίζοντας την ΚΑΠ και με κάτι ψίχουλα που πετάει κατά καιρούς, όπως πρόσφατα με την περίφημη επιστροφή φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο που αφορά λίγους, προσπαθώντας να σπείρει τον διχασμό ανάμεσά μας. Το λέμε καθαρά ότι δεν κάνουμε βήμα πίσω από το δίκαιο αίτημά μας για αφορολόγητο πετρέλαιο, που ήταν προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης και το δίνει απλόχερα μαζί με άλλα προνόμια στους εφοπλιστές» προσθέτει και τονίζει: «Στο χέρι μας είναι να εμπιστευτούμε τη δύναμή μας. Να γίνουμε πιο πολλοί, πιο δυνατοί, πιο αποφασισμένοι. Συσπειρωμένοι στους Αγροτικούς Συλλόγους, φτιάχνοντας καινούργιους, δυναμώνοντας την Ομοσπονδία μας. Έχουμε τη δύναμη να επιβάλουμε το δίκαιο των διεκδικήσεών μας».

(Διαβάστε αναλυτικά εδώ).

Πηγή: 902.gr